Setari Cookie-uri

Reguli de sanatate intima... in cuplu

Sanatatea sexuala prezinta o importanta mare intr-un cuplu care are nevoie, in afara tuturor caracterelor de buni prieteni (intelegere, sustinere, sfatuire etc.) si de atractie fizica si satisfactie sexuala.

Alimentatia

Alimentatia interfera cu viata sexuala. Unele alimente au atat rol energizant, cat si afrodiziac. Vanilia, ciocolata, fructele de mare si produsele marine in general, unele fructe, unele condimente ca ardeiul iute – toate acestea cresc libidoul si placerea sexuala. Fructele de mare sunt foarte bune mai ales pentru femei, oferindu-le o serie de nutrienti foarte importanti pentru mentinerea sanatatii intime si pentru echilibrul hormonal.

De asemenea unele alimente, in special fructele si legumele, aduc o mare cantitate de fructoza necesara formarii spermei si hranirii spermatozoizilor. Astfel pentru barbati aceste alimente imbunatatesc calitatea acesteia si chiar... gustul (specialistii spun ca un cosnum zilnic de fructe si legume determina un gust mai dulce al spermei).

Femeilor li se recomanda sa consume zilnic lactate si iaurturi pentru o buna sanatate sexuala si pentru a le furmiza mult calciu. Femeia este mai sensibila in fata pierderilor de calciu fata de barbati, ele pierzand acest mineral lunar in timpul sangerarilor menstruale, alaturi de alti nutrienti, minerale si vitamine care se pierd odata cu sangele menstrual. Totodata femeile sunt mai predispuse sa cada in “plasa” dietelor drastice, astfel echilibrul lor mineral, dar si hormanal este adesea agresat.

Citește și:

BTS-urile

Daca unul din parteneri a fost diagnosticat cu o BTS (boala cu transmitere sexuala) trebuie obligatoriu intrebat medicul daca vor fi tratati ambii parteneri. Nu neglijati acest aspect si urmati cu strictete medicatia. De asemenea femeilor li se recomanda efectuarea anuala a testului Babes-Papanicolau si a celui de secretii pentru a evalua sanatatea intima dincolo de prezenta sau absenta simptomelor, caci, dupa cum am spus mai sus, sunt unele afectiuni genitale asimptomatice.

Un articol de Iulia DIBU

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.