Setari Cookie-uri

Tot ce ar trebui sa stii despre testele de secretii vaginale

Testele de secretii ar trebuie efectuate de fiecare femeie activa sexual in fiecare an daca nu are simptome anormale la nivel genital si de fiecare data cand prezinta diverse simptome la nivel genital.

- Testul standard, explicat mai sus;
- Testul care evalueaza pH-ul vaginal; pH-ul vaginal normal se situeaza intre 3.8 – 4.5, dar in cazul unor infectii vaginale pH-ul se modifica.
- Testul Whiff – testul aminelor volatile – pe lama cu secretii se adauga cateva picaturi de KOH (hidroxid de potasiu), iar in cazul unei vaginoze bacteriene lama va emeana un miros puternic de peste.
- Testul cu KOH (hidroxid de potasiu) presupune amestecare secretiilor vaginale prelevate cu o solutie de KOH care va facilita diferentierea microscopica a bacteriilor patologice de cele normale.

Pregatirea femeii inaintea testului de secretii

Se recomanda ca testul de secretii sa fie efectuat dupa cateva zile de la finalizarea ciclului menstrual, dar nu imediat dupa sangerarile menstruale. Se recomanda finalizarea oricarui tratament intravaginal sau care ar putea perturba flora vaginala (ca antibioticele) inainte cu 2-3 zile de efectuarea testului. Cu 24 de ore inainte de test nu trebuie sa aveti contact sexual, sa folositi tampoane interne si nici sa faceti dus (chiar daca suna bizar, dusul poate duce la rezultate fals negative – medicii recomanda sa nu faceti dus cu 24 de ore inainte de test).

Citește și:

Un articol de Iulia DIBU

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.