Setari Cookie-uri

Sex pentru prima data

Ce ar trebui sa ne preocupe cand luam marea hotarare? Unii dintre noi nici macar nu stau prea mult pe ganduri si trec la actiune. Altii mediteaza, cantaresc asteapta momentul sau omul potrivit. Daca exista sau nu regrete, afla fiecare dintre noi mai tarziu sau mai devreme decat ne-am imaginat! Ceea ce este sigur este ca majoritatea dintre noi, mai devreme sau mai tarziu, descoperim ce inseamna sa facem sex sau dragoste. Mitul virginitatii! Mai exista, mai este de actualitate? Unii cercetatori afirma ca inca este valabil, altii spun ca deja este o legenda si ca virginitatea in randul tinerilor din ziua azi este ceva din ce in ce mai rar intalnit (mai ales in intervalul de varsta 16/17-19/20). Insa scopul nostru este departe de a fi acela de a vedea, cantari, stabili cati dintre noi mai sunt virgini si cati nu.

Permiteti-va sa ramaneti curiosi la ceea ce vi se intampla (fara a va fi stabilit dinainte nu stiu ce cote, maniere si tipuri de senzatii care ar trebui sa apara). Astfel sunt diminuate sansele de a fi dezamagiti vreodata.

Intr-adevar sexul este incendiar, senzational, dar sa ne amintim cum este sa devoram si cum este sa degustam o specialitate culinara. Cate informatii putem oferi dupa prima experienta (devorare)? Dar dupa a doua (degustare)? Veti observa ca in cazul primei conduite alimentare, informatia este mai saraca si senzatia de greu in stomac mai acerba, la aceiasi cantitate de alimente.
Lasand comparatiile si gluma, sa ne continuam periplul!

Importanta este magia, misterul si setea de a descoperi mai multe.

Preludiul, accesoriile, protectia... Scopul preludiului este acela de ascutire a simturilor si de trezire a dorintei sexuale in egala masura la cei doi parteneri. Pentru a crea acea atmosfera de intimidate intre cei doi, acel spatiu intim in care inhibitiile dispar ca prin farmec, facand loc senzatiilor de placere.
Este de preferat ca amandoi sa-si doreasca acelasi lucru si aproximativ cu aceiasi intensitate!
Sa nu uitam ca a face sex/dragoste pentru prima data este asemenea unei initieri! Se realizeaza cu calm, rabdare, treptat, pas cu pas si multa gingasie (trupeasca si totdodata emotionala).

Citește și:

Accesoriile depinde de fiecare in parte. Lenjeria de pat, de corp etc. In unele cazuri sunt utile substantele lubrifiante pentru a facilita penetrarea. Este de preferat ca lubrifierea sa fie una naturala, locala; insa este posibil, datorita unei stari emotionale accentuate, sentimentelor de culpabilitate sau stressului, lubrifierea locala sa fie scazuta sau chiar absenta. Asta nu inseamna ca nu esti excitata, ca nu-ti doresti. Aceasta situatie poate fi remediate. Lubrifierea locala creste sansele unei penetrari nedureroase atat pentru partenera cat si pentru partener (in general).

Protectia. Sunt fete care cred ca daca sunt virgine, nu pot ramane insarcinate daca partenerul lor se intampla sa ejaculeze in timpul unui petting, la nivelul vulvei. Himenul nu este o bariera, nu este un prezervativ. Amintiti-va ca aveti menstra! Odata ce poate iesi ceva, cu siguranta poate si patrunde! Apoi mai exista credinta ca daca nu exista orgasmul feminine, nu exista placere (in cazul unei experiente dureroase), fata nu poate ramane insarcinata. Nimic mai fals! Aparitia sarcinii nu e conditionata de daca am avut sau nu orgasm, ci de perioada mea de fertilitate (ovulatie) si de veselul spermatozoid pe care il intalneste. Si acest lucru, credeti-ma, este posibil.

Citește și:

Cel mai sigur este sa ne protejam! Pentru a nu ne trezi in ipostaza de parinte fara sa fim pregatiti pentru asta.

Prezervative, substante/produse spermicide, contraceptie orala toate pot fi explicate intr-un cabinet de planning familial. Sau online pe forum-urile de specialitate. (vezi Dr. Sex).

Institut: www.terapiam.ro

Sursa: Psiholife.ro

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.