Setari Cookie-uri

Dependenta de dragoste si sex

Cei dependenti de dragoste sunt in general obisnuiti cu sperantele disperate si temerile aparent vesnice. Temandu-se de respingere, suferinta, experiente noi, si avand putina incredere in abilitate lor de a inspira iubire si in dreptul lor de a fi iubit, ei asteapta, isi doresc si spera la iubire, poate una dintre cele mai necunoscute experiente pentru ei.

Pentru cei dependenti de dragoste, aceasta este:

- consumatoare de energie si obsesiva
- sursa de inhibare
- evita riscurile sau schimbarea
- este lipsita de intimitate reala
- este manipulativa, urmareste incheierea unor intelegeri
- creeaza dependenta si este parazita
- cere loialitatea celui iubit

Dependenta de sex se dezvaluie in etape:

- Interesul: fantezii permanente in legatura cu situatii si oportunitati sexuale. Acestea pot declansa o manifestare sexuala
- Ritualizarea: o activitate sau situatie sexuala este redusa la un streotip si repetata
- Nevoia necontrolata: o implicare continua in activitati sexuale in ciuada consecintelor negative si a dorintelor de a te opri
- Disperarea: sentimentul de vina provocat de imposibiliatatea de a-ti controla comportamentul sau de a avea remuscari
- Alte probleme comportamentale, dependenta chimica si problemele alimentare

In cazul celor dependenti de dragoste, de multe ori cresterea si dezvoltarealor au fost impiedicate in copilarie. In mod similar, foarte multi din cei dependenti de dragoste afirma ca au fost abuzati sau neglijati in copilarie si se considera traumatizati sau minimalizati in cadrul acestui proces. Deseori, parintii lor sunt dependenti de sex. Stresul este o alta cauza a comportamentului sexual compulsiv, deoarece alimenteaza nevoia celui dependent de fantezie si retragere. Nivelul de feniletamina, o substanta chimica produsa in creier care provoaca euporia generata de sentimentele de dragoste, creste odata cu atractia fata de cineva, provocand o stare crescanda de euforie si excitare. Cei dependenti de dragoste si sex pot fi pur si simplu dependenti de excitarea fizica si pshica produsa de PEA si de neurotransmitatori ce tin de stres.

Daca descoperi ca esti intr-o relatie de dependenta, vei dori sa ceri ajutor de specialitate.Consilierea specializata se adreseaza celor care se confrunta direct sau indirect cu aceasta forma de dependenta.
Depasirea compulsivitatii sexuale si a dependei incepe prin recunoasterea faptului ca nu mai detii contolul asupra sexualitatii tale.Pentru a ajunge la acest stadiu e nevoie de o analiza profunda a sinelui si a problemelor emotionale, fizice sau financiare provocate de comportamentul tau sexual.
Tratamentul ar trebui sa includa una din urmatoarele:

- Promisiunea ca vei ramene abstinent
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.