Setari Cookie-uri

Beneficiile unei activitati sexuale intense

O viata sexuala intensa prezinta beneficii importante pentru sanatatea fizica si psihica, precum:

O viata sexuala intensa prezinta beneficii importante pentru sanatatea fizica si psihica, precum:

beneficiile sexului 1. Inima sanatoasa. A face sex de trei ori pe saptamana, cel putin 20 de minute, duce la reducerea la jumatate a riscului aparitiei unei boli de inima. Unii oameni se ingrijoreaza, gandindu-se ca o partida de sex le poate afecta sanatatea in sens negativ. Aceste cazuri, in care inima are de suferit sunt extrem de rare. Daca puteti urca treptele, atunci inseamna ca puteti face si sex - ceea este mult mai placut, oricum.

2. Muschi puternici - partida de sex intareste muschii pelvisului, posteriorului, bratelor si coapselor.
Sexul relaxeaza muschii, asa ca este un tratament foarte bun in special pentru durerile de spate pe care le au multe femei. Cea mai eficienta pozitie pentru dureri de spate este cea a misionarului sau femeia deasupra.

3. Mai putin stres. Stresul este un adevarat ucigas al pasiunii. Insa o partida de sex produce substanta chimica numita dopamina, care anihileaza hormonii de stres. Numai 20 de minute de stres au ca rezultat doua ore de relaxare. Sexul facut cu regularitate este un adevarat eliminator de stres si poate preveni durerile de cap, tensiunea nervoasa, asa ca ganditi-va de doua ori inainte de a folosi durerea de cap ca scuza.

Somn mai bun. Un pui de somn dupa momentele de pasiune poate constitui un subiect de gluma in cuplu, dar expertii spun ca este ceva natural. Nivelul hormonului oxytocina, care provoaca somnul, creste de cinci ori in momentul orgasmului. Aceasta inseamna ca femeile vor pica de somn cam la 20-30 de minute dupa orgasm, in timp ce barbatii nu vor mai putea tine ochii deschisi cam in doua-cinci minute. "Acest lucru explica de ce se doarme atat de bine dupa un act sexual reusit si de ce barbatii adorm foarte usor dupa ce fac dragoste. Pentru ambele sexe, acesta este unul din cele mai bune remedii impotriva insomniei", este comentariul medicului.

4. Sistem imunitar mai puternic. Cercetatorii americani au descoperit ca persoanele care fac sex cu regularitate prezinta constant un nivel mai ridicat de imunoglobulina A in organism decat celelalte. La barbati, o partida de sex ridica nivelul de testosteron, substanta care intareste oasele si ajuta la transportul DHEA prin organism, un element esential pentru un sistem imunitar puternic. De asemenea, cercetatorii au constatat ca femeile care au suferit de cancer la san si care au relatii sexuale frecvente se refac mai rapid decat celelalte. In cazul multor forme de exercitii fizice, sistemul imunitar are de suferit, dar acest lucru nu se intampla in cazul sexului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.