Virtutile terapeutice ale sucurilor naturale

Virtutile terapeutice ale sucurilor naturale
Kudika
23 Martie 2011

Alimentele medicament cu cele mai multe proprietati terapeutice (si la indemana oricui) sunt fructele si legumele. Virtutile lor terapeutice se datoreaza principiilor active, sarurilor minerale, vitaminelor etc., pe care ele le contin in cantitati apreciabile.

Alimentele medicament cu cele mai multe proprietati terapeutice (si la indemana oricui) sunt fructele si legumele. Virtutile lor terapeutice se datoreaza principiilor active, sarurilor minerale, vitaminelor etc., pe care ele le contin in cantitati apreciabile.

beneficii sucuri naturaleCele mai multe proprietati terapeutice le au sucurile care se pot consuma simple, in stare naturala sau puse in mancare. Ele pot fi folosite la echilibrarea unei alimentatii nesanatoase, abuzive, in curele de slabire sau la dezintoxicarea organismului (cate o zi sau doua pe saptamana, exclusiv), cat si in tratarea unor boli de ficat, rinichi sau stomac.

Sfaturi pentru folosirea sucurilor

• sucurile se vor prepara numai din fructe sau legume cat mai proaspete
• inainte de a fi introduse in storcator, fructele si legumele trebuie spalate foarte bine cu apa rece, apoi taiate in felii subtiri, coaja fiindu-le pastrata
• inainte de consumarea sucului si trei ore dupa, nu se va manca nimic
• sucul se consuma numai in primele trei ore dupa preparare, cat mai incet posibil, de-a lungul a 1 – 2 ore
• sucul cu gust nu tocmai placut se poate amesteca cu un altul
• cand se consuma in exclusivitate suc, cantitatea respectiva va fi de 1 – 2 litri pe zi

Cele mai importante sucuri naturale si utilizarea lor terapeutica

- sucul de afine: colite, diaree, dizenterie, colibaciloza

- sucul de capsuni: boli reumatice, tulburari de crestere (la copii)

- sucul de cirese: boli reumatice, ateroscleroza, guta, obezitate, fragilitate vasculara

- sucul de dude: constipatie, afte, stomatite

- sucul de grapefruit: oboseala, anorexie, insuficienta hepatica, fragilitate vasculara

- sucul de lamaie: oboseala, convalescenta, ulcer gastric, perioada de crestere la copii

- sucul de mere: boli reumatice, guta, constipatie, astenie, ateroscleroza (profilactic)

- sucul de pere: anemii, astenie, diaree, guta, surmenaj, tuberculoza

- sucul de prune: oboseala, boli reumatice, ateroscleroza, constipatie

- sucul de struguri (numit, datorita calitatilor sale deosebite si “lapte vegetal”): boli reumatice, guta, litiaza biliara si urinara, obezitate (in acest ultim caz, in exclusivitate, cate un litru pe zi, 1 – 2 zile pe saptamana)

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri