Setari Cookie-uri

BTS fara simptome

Despre bolile cu transmitere sexuala s-a scris destul de mult. Aproape fiecare femeie stie acum ca odata ce observa o schimbare de consistenta, culoare, miros sau pur si simplu o modificare cantitativa in secretia vaginala trebuie sa se prezinte la medic fiindca in mod cert a aparut o tulburare.

Exista un singur semn (si acesta poate lipsi uneori) care atrage atentia asupra posibilitatii existentei cancerului de col uterin. Din pacate de multe ori si acest unic semn este ignorat. El poarta numele de "spotting" si presupune o sangerare discreta aparuta dupa contactul sexual.

In cazul in care testul Pap nu este realizat la timp sau nu este realizat deloc, simptomele care marcheaza prezenta cancerului de col uterin apar mult prea tarziu. Din acest motiv repetam: controlul ginecologic de rutina este o necesitate! 5 minute pe an iti pot salva viata!

Important

La capitolul boli cu transmitere sexuala barbatii sunt fruntasi. La ei simptomele apar mult mai greu (frecvent deloc), astfel incat sunt adevarate surse de infectie. Purtatorii de sex masculin ai unei boli cu transmitere sexuala vor raspandi boala oriunde poftesc si li se permite fiindca nu stiu ca sunt infectati.


Sursa: garbo.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.