Setari Cookie-uri

Sexul protejeaza impotriva cancerului

Sexul este o activitate care dincolo de placere aduce o serie de beneficii pe termen mediu si lung pe care diferite studii le-au pus in evidenta.

Sexul este o activitate care dincolo de placere aduce o serie de beneficii pe termen mediu si lung pe care diferite studii le-au pus in evidenta. Desi ideea ca abstinenta totala ar fi cheia prelungirii vietii are multi adepti, iar numeroase filosofii sustin ca prezervarea energiei sexuale contribuie la cresterea sperantei de viata, se pare ca oamenii de stiinta au un punct de vedere total diferit. Sexul pare sa fie, conform unor studii si opiniei cercetatorilor, un medicament miraculos ce nu atinge doar latura psihica, ci vindeca afectiuni ale organismului sau le tine la distanta, mergand pana intr-acolo incat se crede ca o activitate sexuala regulata prelungeste viata. Iata ca exista un “sexual healing” si pentru trup, nu numai pentru suflet.

Desigur, vorbim aici de sexul sanatos, responsabil, pentru ca actul sexual cunoaste si dimensiunea opusa, daca ar fi sa ne gandim doar la paleta larga de boli cu transmitere sexuala. Substratul acestui fapt ar putea sa fie dat de hormonii care sunt secretati in organism in timpul sexului si de efectele benefice ale acestora. Se stie ca serotonina si endorfinele, hormoni puternic secretati in timpul actului sexual, sunt “mesageri ai palcerii”, mentin un tonus cerebral pozitiv, creaza o stare de bine si au fost pusi in directa legatura cu o crestere a duratei de viata. Se apreciaza ca orgasmele frecvente (in jur de 100 pe an) pot creste speranta de viata cu 3-8 ani, iar riscul de mortalitate e diminuat cu 50%. Un aspect important este faptul ca beneficiile sexului sunt impartite de ambii parteneri.

Sexul protejeaza impotriva cancerului

De multe ori preventia unor boli si cu precadere a cancerului nu presupune activitati placute. Trebuie sa renuntam la micile tabieturi precum fumatul si cafeaua, trebuie sa ne revizuim obiceiurile alimentare, sa practicam sport, samd. Din cauza ca toate acestea par dificile, renuntam la preventia unei boli atat de grave. Specialistii, insa, vin cu vesti bune: s-a dovedit ca si activitati placute, cum este sexul pot avea efect de protectie asupra organismului.

S-a constatat in acest sens ca femeile active sexual au un risc mult mai mic de a dezvolta cancer de san. Si barbatii au de castigat din aceasta activitate. Practicat de cel putin 3 ori pe saptamana, sexul protejeaza de cancer de prostata, reducand riscul pentru aceasta afectiune cu pana la 15%.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.