Setari Cookie-uri

Sexul protejeaza impotriva cancerului

Sexul este o activitate care dincolo de placere aduce o serie de beneficii pe termen mediu si lung pe care diferite studii le-au pus in evidenta.

Desigur, nici excesele nu sunt bune pentru sanatate. S-a dovedit stiintific ca unul dintre factorii de risc ai cancerului de col uterin este un numar mai mare de 6 parteneri sexuali. Solutia? Mai mult sex cu un singur partener!

Alte beneficii ale sexului

Iata cateva moduri in care sexul imbunatateste sanatatea fizica si psihica:

Reduce riscul afectiunilor cardiace: In timpul sexului se intensifica respiratia iar pulsul creste de la 70 de batai pe minut la 150 sau chair mai mult, un antrenament bun pentru inima dumneavostra. Cercetatorii care s-au concentrat pe relatia dintre activitatea sexuala si bolile de inima au subliniat faptul ca sexul de cel putin trei ori pe saptamana reduce riscul de infarct la jumatate. Iata cum sexul va protejeaza inima.

Creste rezistenta organismului. Un studiu al Universitatii Wilkes din Pennsylvania arata ca persoanele care fac sex de cel putin doua ori pe saptamana au nivele mai crescute cu 30% de imunoglobuline A. In acest fel sexul va imbunatateste sistemul imunitar. Veti raci mai rar si veti tine la distanta infectiile mult mai usor.

Va mentine in forma. In timplu sexului se consuma in jur de 200 de calorii, aproximativ cat o alegare de 15 minute pe un teren usor. In plus, la sala de fitness din dormitor va puteti lucra muschii pelvisului, coapsele, fesele, abdomenul, pectoralii si bratele.

Un bun analgezic. Imediat inainte de orgasm creste nivelul de oxitocina, un hormon care elibereaza endorfine ce va scapa de durerile de cap, chiar si de migrene. Sexul stimuleaza eliberarea de estrogen ce reduce durerile din sindromul premenstrual.

Imbunatateste mirosul. In timpul sexului s-a constatat o crestere a secretiei de prolactina. Acest hormon determina transformarea celulelor stem din centrul mirosului in neuroni.

Reduce depresia. Acesta a fost obiectul unui studiu din 2002 care a implicat 293 de femei si partenerii acestora. Concluzia a fost ca participantele ai caror parteneri nu foloseau prezervativul erau mai putin susceptibile depresiei decat celelalte. O explicatie sustine ca sperma contine o substanta numita prostaglandina care se absoarbe in tractul vaginal al femeii si care ii moduleaza starea de spirit. Dincolo de argumentul stiintific, este prozaic faptul ca amorul inlatura melancolia, intareste relatiile de cuplu, mentine stima de sine, stimuleaza gandirea pozitiva si optimismul.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.