Setari Cookie-uri

10 intrebari si raspunsuri despre pilula

Intrebarile despre anticonceptionale sunt nenumarate. Cu cat mai multe femei apeleaza la aceasta metoda contraceptiva, cu atat iau nastere mai multe semne de intrbare. Va raspundem in urmatoarele randuri la cateva dintre cele mai frecvente intrebari si asteptam pe adresa redactiei, office@healthy.ro alte intrebari pentru un viitor articol.

9. Ce pilula sa iau daca sunt fumatoare?

Cel mai bine ar fi sa te lasi de fumat. Efectele daunatoare ale fumatului insumate cu riscul crescut de accidente trombembolice in cazul administrarii de anticonceptionale pot fi periculoase. Daca totusi te incapatanezi sa fumezi si sa iei anticonceptionale, atunci opteaza pentru pilula monohormonala, cea care contine numai progesteron. Dezavantajul acestei pilule este ca are indicatii mai stricte de administrare.

10. Daca iau anticonceptionale si totusi raman insarcinata este posibil sa nasc un copil malformat?

Teoretic nu pentru ca anticonceptionalele nu au efect teratogen si nu aduc in corp o substanta straina ci modifica numai concentratiile hormonale. Insa cel mai bine este sa consultati un medic specialist in planificare familiala atunci cand hotarasti sa ramai insarcinata. Spre exemplu anticonceptionalele cresc sansele unei sarcini gemelare, deci ar putea fi folosite daca va doriti gemeni.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.