Setari Cookie-uri

Recunoaste simptomele cancerului ovarian!

Cancerul ovarian este intr-o mare proportie nediagnosticat intr-un stadiu precoce datorita faptului ca simptomele sale nu sunt specifice si prezentarea la medic este astfel mult intarziata. Simptomele de debut sunt foarte frecvent asociate cu alte afectiuni, uneori banale, asa incat suspiciunea de cancer ovarian nu este obisnuita. Din pacate, acest lucru face ca posibilitatile terapeutice si de vindecare sa fie mult restranse pentru ca pacientele se prezinta de obicei la medic intr-un stadiu avansat, atunci cand simptomele date de crestere tumorii se agraveaza si au un rasunet mai mare pentru bolnava.

7. Scaderea apetitului, uneori insotit de greata si varsaturi, poate duce la scadere in greutate.

8. Lipsa de energie, stare generala proasta si oboseala.

9. Urinari frecvente datorita compresiunii pe vezica urinara.

Daca ai observat unul dintre simptome, nu inseamna ca neaparat ai cancer ovarian. Mergi insa la un medic pentru investigatii.

Detectarea timpurie a cancerului ofera un procent de vindecare de 90%. Trist este insa faptul ca lipsa simptomelor face ca boala sa invadeze local sau se fie metastazata in 75% dintre cazuri pana a fi diagnosticata. Cand este detectat este prea tarziu, cele mai multe paciente mor in cinci ani.

Va recomandam cateva cabinete ginecologice si va invitam ca la randul vostru sa recomandati medicii de care ati fost multumite:

Cabinetul Individual Prof. Dr. Radu Vladareanu

Spitalul de ginecologie Gynecoland

Cabinetul de Obstetrica - Ginecologie Femina


Un articol de Ciprian Chitu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.