Setari Cookie-uri

Trateaza disfunctiile menstruale cu preparate din Coada soricelului

Coada soricelului este o planta cu putine pretentii, rezistand la temperaturi inalte cat si scazute. Creste in toate zonele de la campie pana la regiunile subalpine. O intalnim la marginea drumurilor, padurilor, cailor ferate, in campie, in fanete, poieni, pe soluri nisipoase, relativ umede, insorite ori umbrite.

'Planta buna la toate relele!>>

Pe langa toate aceste indicatii, coada soricelului are actiuni curative si aspura altor boli :

- avand efect hemostatic, este utilizata in tot soiul de hemoragii: nazale, digestive (gastrice mai ales), hemoroidale, vaginale, urinare etc.

- cu o activitate antiseptica crescuta, coada soricelului poate fi folosita cu incredere in diverse infectii: urinare, hepatice, respiratorii;

- foerte eficace in tratarea racelilor, astmului bronsic, rinitelor acute, rinosinuzitelo;

- aceasta planta prezinta si efecte analgetice, inlaturand durerea. Astfel este indicata in nevralgii, dureri de spate ori reumatice, in osteoporoza, migrene, angina pectorala etc.

- la nivel digestiv, adiacent unor afectiuni enumerate mai sus, coada soricelului are efecte benefice inlaturand inapetenta, balonarile, greturile, senzatia de arsura la stomac etc.

- este indicata in afectiunile hepatice;

- de asemenea coada soricelului este sugerata si in diverse parazitoze intestinale: viermi intestinali, giardioze etc.

Cum folosim Coada soricelului?


Infuzii: se ia o lingurita de plante maruntite si se opareste in ¼ litri de apa. Se lasa putin si se fac infuzii care sunt utile in special pentru afectiunile tractului respirator : sinuzite, rinite, raceli, astm bronsic, hemoragii nazale etc.

Tinctura: florile culese pe timp insorit in a doua jumatate a zilei se introduc intr-o sticla (fara a fi indesate). Peste ele se toarna rachiu de secara sau fructe de 38-40% si se lasa sa stea doua saptamani.

Unguente/alifii: se incalzesc 100 g de unt nesarat sau untura de porc si se adauga 20 g de flori de coada soricelului si frunze de zmeura. Acestea se amesteca dupa care se iau de pe foc. Peste o zi se storc intr-un tifon si se pun in recipiente uscate, pastrandu-se la frigider.

Bai de sezut: 100g de planta se pune intr-un litru de apa, se lasa peste noapte, iar a doua zi se clocoteste, se lasa la racit pana ajunge la o temperatura suportabila si se fac spalaturi.

Un articol de Iulia D.

Sursa: garbo.ro

Citeste articole asemanatoare pe garbo:

Creierul. Misterul neelucidat

Alimente afrodisiace

Substanta care ne face frumoase

Lipsa dorintei sexuale

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.