Setari Cookie-uri

Lucruri grozave despre NIMFOMANIE

Citeste 7 lucruri deosebit de interesante despre nimfomanie. Ce este ea, cum se produce, cum a fost descrisa in carti si impactul ei asupra societatii.

Nimfomania reprezinta un termen popular care provine din grecescul "nymph". Nimfele erau femei frumoase care stateau de regula in jurul unor zeitati precum Artemis, Dionysus sau Hermes, fiind legate de un anumit areal. Daca zeitatile erau raurile, atunci nimfele erau izvoarele. Aceste femei aveau un interes intens de a sta in compania barbatilor, dar si a altor femei, cautand placerea la orice pas. Termenul a fost adoptat si se refera astazi la femeile dependente de sex, patologic vorbind. Nu exista o incadrare a barbatilor in acest termen, el referindu-se strict numai la femei, care pot fi numite nimfomane sau nimfomaniace. Retineti ca termenii sunt populari si nu se utilizeaza in lumea medicala. Aici exista un corespondent - hipersexualitate - care are o etiologie clara, reprezentata de afectiuni nervoase.

Citește și:

Doctorul Alfred Kinsey a dat de departe cea mai buna si mai amuzanta definitie: "O astfel de persoana este cineva care face mai mult sex decat tine."

Vezi si Despre sani, numai de bine...

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.