Setari Cookie-uri

Sunt benefice sau nu spalaturile vaginale?

Spalaturile vaginale sunt practicate de multe femei, fiecare dupa cum a considerat ca e mai bine. Spre exemplu unele femei fac spalaturi vaginale dupa fiecare act sexual fie pentru a curata vaginul, fie ca metoda de evitare a sarcinii. Alte femei practica acest obicei o data pe saptamana, pe luna ori cand isi aduc aminte. Pentru spalaturile vaginale multe femei folosesc apa si/sau diverse alte solutii cu bicarbonat, ceaiuri de coada soricelului, galbenele, pelin ori solutii cumparate din farmacii. Pentru unele femei spalaturile vaginale fac parte din igiena zilnica, ele considerand ca asa cum zilnic trebuie sa faci un dus pentru a spala corpul, la fel se intampla si la nivel genital.

Spalaturile vaginale sunt practicate de multe femei, fiecare dupa cum a considerat ca e mai bine. Spre exemplu unele femei fac spalaturi vaginale dupa fiecare act sexual fie pentru a “curata” vaginul, fie ca metoda de evitare a sarcinii. Alte femei practica acest obicei o data pe saptamana, pe luna ori cand isi aduc aminte. Pentru spalaturile vaginale multe femei folosesc apa si/sau diverse alte solutii cu bicarbonat, ceaiuri de coada soricelului, galbenele, pelin ori solutii cumparate din farmacii. Pentru unele femei spalaturile vaginale fac parte din igiena zilnica, ele considerand ca asa cum zilnic trebuie sa faci un dus pentru a spala corpul, la fel se intampla si la nivel genital.

Am deschis acest subiect despre care voi incerca sa vorbesc cat mai clar si concis pentru ca am sesizat multe comentarii in subsolul articoleor noastre ce demonstrau ca majoritatea dintre dumneavoastra sunteti nelamurite. ”Sunt oare bune ori nu spalaturile vaginale”, “cand trebuie facute”, “cat de des” etc. sunt doar cateva din intrebarile pe care le-am sesizat.

Citește și:

Care este rolul spalaturilor vaginale?

Pentru a intelege mai bine cum, cand si cu ce trebuie facute spalaturile vaginale va trebui sa lamurim in primul rand care este scopul acestora. La nivelul vaginului exista o flora bacteriana care ajuta, alaturi de mucoasa vaginala, la mentinerea unei umiditati optime locale si de asemenea la crearea unui pH acid. Acest pH are rolul de a proteja vaginul de infectii, el nu permite dezvoltarea haotica o unor bacterii cu potential patogen care fie se gasesc in mod natural in flora vaginala (Candida Albicans spre exemplu, ce poate duce la candidoza), fie ajung la acest nivel din exterior (act sexual, tampoane etc.). Mai mult decat atat, vaginul are capacitatea de autocuratare, eliminand odata cu scurgerile vaginale “impuritatile”.

Spalaturile vaginale sunt in general indicate de catre medicul ginecolog atunci cand exista o patologie vaginala. Spre exemplu, in cazul mancarimilor vaginale si modificarii secretiei genitale, medicul poate indica spalaturi vaginale cu bicarbonat medical si ceaiuri pana la obtinerea rezultatelor analizei secretiilor, cand va indica tratamentul medicamentos specific infectiei respective. Unii medici ginecologi indica saptamanal spalaturile vaginale, altii nu le indica deloc ca facand parte din igiena intima etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.