Setari Cookie-uri

Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale

Orice tanara care isi incepe viata sexuala isi ridica problema de prevenire a unei sarcini nedorite. Astfel recurge la diverse metode contraceptive, printre care si pilulele anticonceptionale. Spre deosebire de alte metode de contraceptie, cele mai multe intrebari apar cu privire la aceste pilule. Pentru a lamuri cat mai multe neintelegeri am selectat mai jos cele mai frecvente intrebari cu privire la administrarea si efectele pilulelor anticonceptionale.

Pilulele contraceptive sunt riscante pentru sanatate daca sunt administrate pe termen lung?

La inceputul aparitiei pilulelor contraceptive, acestea prezentau o doza mai mare de hormoni si erau mai nocive. Astazi dozele hormonale continute de pilule sunt relativ sigure pentru femei. Desigur insa ca aceste pilule pot avea efecte adverse si, cu toate ca unii medici sunt de parere opusa, totusi ar trebui sa luati in considerare unele riscuri presupuse ale administrarii pe termen lung a anticonceptionalelor.

Administrarea pe termen lung a pilulelor contraceptive creste riscul aparitiei cancerului de san si col uterin?

Din pacte nu exista dovezi clare in acest sens, insa incidenta acestor patologii canceroase a fost mai mare la femeile care au luat anticonceptionale. Totusi nu trebuie sa neglijam si alti factori asociati, cum ar fi inceperea precoce a vietii sexuale, mai multi parteneri sexuali, alimentatia incorecta cu produse ce contin substante cancerigene, fumatul, alcoolul etc.

Citește și:

Ingrasa pilulele anticonceptionale?

Pilulele anticonceptionale nu ingrasa! Probabil ca la inceputul administrarii acestora femeia va lua 1-2 kg in plus, insa in niciun caz 7-10 kilograme. Aceasta usoara crestere ponderala nu se datoreaza interactiunii anticonceptionalelor cu metabolismul lipid, ci din cauza ca, la inceput, apare un zedechilibru hidric usor cu retentie de apa in tesuturi, ceea ce duce la o creste usoara a greutatii, insa dupa scurt timp aceste inconveniente dispar.

Pilulele contraceptive favorizeaza aparitia acneei?

Unele femei constata ca pilulele contraceptive le favorizeaza aparitia cosurilor, altele din contra, sunt de parere ca pielea este mai curata de cand iau anticonceptionale. Anumite progestative, cum ar fi etinodiol diacetat, desogestrel si nerogestimat sunt consdierate ca avnd un efect benefic asupra pielii.

Citește și:

Ce fac daca uit sa iau o pilula?

In cazul in care uiti intr-o zi sa iei o pilula, vei lua in ziua urmatoare doua, astfel ar trebui sa mentii o contraceptie eficienta. Daca ai uitat doua sau mai multe zile sa iei pilulele, atunci este indicat sa folosesti o metoda contraceptiva asociata (prezervativul).

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.