Din punct de vedere al sexului parca viata omului se imprate in doua: viata sexuala si viata nonsexuala. Odata cu inceperea vietii sexuale, riscurile apar atat la femei cat si la barbati. Noi am ales ca subiect de pe forumul nostru cel cu privire la protectia femeilor impotriva unei sarcini nedorite.

Astfel, fine_lady ne marturiseste: "am luat yasmine si mi-a fost foarte greata de la ele. a mai patit cineva ceva de genul acesta?".

Raspunsul celorlalte cititoare nu au intarziat sa papara, iata care au fost parerile acestora:

- oyyela afirma: "Eu iau yasmine de 3 ani si nu am avut astfel de simptome niciodata. La inceput am avut o sensibilitate a sanilor dar aceasta a trecut cam intr-o luna. Dar, cred eu, aceste anticonceptionale sunt tolerate diferit de fiecare organism in parte si ar trebui niste analize amanuntite atunci cand iti sunt prescrise, nu cum s-a intamplat in cazul meu: un examen ginecologic, cateva discutii cu doctorul ginecolog de genul: "ai avut diabet, boala x, y..."pt ca in acest mod nu ai certitudinea ca acele pilule iti sunt benefice@.

Christine are insa alta parere: "Eu iau novynette de un an si ceva si imi e foarte bine cu ele. In prima zi cand am luat prima pastila am avut niste ameteli dar dupa aceea totul a fost ok. In schimb am mai auzit fete care au patit la fel dupa ce au luat yasmine,unele chiar au renuntat pt ca nu au reusit sa le tolereze, Ideea e ca daca organismul tau nu se obisnuieste cu ele (anticonceptionalele) ideal ar fi sa mergi la medicul care ti l-a recomandat pentru a le schimba, nici mie nu mi s-au facut analize "adevarate" cand mi s-a recomandat novynette , in schimb mi-a spus daca nu il tolerez sa merg din nou la cabinet!"

Poate cea mai buna parere o are Gaby211081: "Eu cred ca pentru anticonceptionale este indispensabil consultul medical de specialitate deoarece ceea ce e bun pentru altcineva poate sa nu fie bun pentru tine. Eu de exemplu iau Yasmine de ceva timp si nu am nimic. Am luat si alte pilule care insa nu mi-au fost bune. Deci depinde de organismul fiecareia, de bolile pe care le-ai avut tu sau rudele tale, de greutate, daca esti sau nu fumatoare, sunt deci mai multi factori. Te sfatuiesc sa mergi la un control. Nu stiu daca esti din Bucuresti insa de exemplu exista consult de contraceptie si foarte ieftin in alte localitati de asemenea, eu ultima oara am platit 15 lei. Deci nu incerca sa iei contraceptive de capul tau deoarece pot face mai mult rau decat bine si in plus disconfort fizic (greata, dureri de cap etc)."

Tu ce subiect ai vrea sa dezbati? Pentru orice idee, sfat sau nelamurire te asteptam pe Forumul nostru sa dezvoltam alaturi de alti cititori subiectul propus. Intra pe forumul Healthy sa stam de vorba!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: