Setari Cookie-uri

Disfunctii sexuale masculine

Disfunctiile sexuale sau problemele sexuale se refera la orice perturbare din cadrul functiei si raspunsului sexual si impiedica partenerul sau cuplul in obtinerea satisfactiei sexuale. In ceea ce priveste barbatul, disfunctiile sexuale pot sa para in cadrul fazelor raspunsului sexual care sunt: faza de excitatie, erectia si platoul, ejacularea si faza de rezolutie (de revenire).

Impotenta este un proces firesc ce survine odata cu inaintarea in varsta si are la baza scaderea sub o anumita limita a secretiei de testosteron. Se stie ca barbatul are o scadere permanenta a secretiei de testosteron incepand inca de la 30 de ani, insa tardiv scaderea este destul de importanta incat atinge pragul limita de mentinere a erectiei. Cu toate acestea, secretia de testosteron nu inceteaza niciodata, chiar daca ajunge sa fie foarte mica, spre deosebire de femei care intra la menopauza. Este clar faptul ca o disfunctie erectila la varste mai mici de 60-65 de ani nu este normala.

Care sunt cauzele impotentei?

  • Alcoolul si tutunul
  • Leziuni cerebrale, accidente cereblale, ischemie sau boli ale sistemului nervos
  • Oboseala afectiuni ale ficatului si rinichilor
  • Atacul de cord
  • Scleroza multipla
  • Afectiuni congenitale sau nu ale testiculelor, inclusiv endocrine etc.
  • Diabetul si glicemia crescuta
  • Hipertensiunea arteriala si ateroscleroza
  • Probleme psihologice si de cuplu

Cum este diagnosticata impotenta?

Citește și:

Primul pas spre diagnostic este prezentarea la medic. Acesta va pune intrebari in legatura cu manifestarile disfunctiei, momentele in care apar, boli asociate, se poat face analize de sange, hormonale, analiza urinii sau alte investigatii ce tin de cauza posibila a impotentei.

Cum se trateaza impotenta?

Nu este bine sa luati medicamente (Viagra spre exemplu) inainte de consultul medical. Se stie ca orice medicament are si efecte adverse si este posibil ca acea cauza ce a dus la impotenta sa fie mult mai usor de rezolvat, fara a necesita un tratament neaparat medical. Este important sa retineti ca tratamentul impotentei vizeaza cauza care a dus la aceasta disfuntie, nu neaparat obtinerea efectului propriu-zis (prin medicamente care au efect de moment, dar nu amelioreaza cauza).

Tulburarile de ejaculare

Tulburarile de ejaculare se refera la perturbarile privind momentul si locul in care aceasta se produce, existand in principal trei tipuri majore de tulburari ale ejacularii:

Citește și:
  • Ejacularea prematura: se produca la foarte scurt timp de la obtinerea erectiei, uneori chiar inaintea penetrarii. Aceasta poate fi primara (a existat de la inceprea vietii sexuale) sau secundara (a aparut pe parcursul vietii sexuale, deci undeva a intervenit o cauza)
  • Ejacularea tardiva: intarzie sa apara si uneori este nevoie de mai multe contacte sexuale pana ce barbatul ejaculeaza
  • Ejacularea retrograda: se produca atunci cand la obtinerea orgasmului lichidul spermatic in loc sa fie ejaculat in exterior, el patrunde retrograd pe uretra ajungand in vezica urinara

Care sunt cauzele tulburarilor de ejaculare?

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.