Setari Cookie-uri

Cauzele intarzierii ciclului menstrual

De-a lungul vietii unei femei se intampla cel putin o data ca menstruatia sa intarzie. Motivele pot fi diverse, insa cand femeia este activa sexual intervine stresul unei sarcini in cazul in care nu si-o doreste la momentul respectiv.

- Medicatia. Anumite medicamente pot avea acest efect, cum ar fi: contraceptivele, antidepresivele, corticosteroizii orali, antipsihotice, alte terapii hormonale, chimioterapice etc.

- Dietele neechilibrate, infometarea, regimul alimentar necorespunzator, nesanatos sau tulburari ale comportamentului alimentar: bulimie, anorexie.

- Dezechilibrele hormonilor sexuali care pot sa apara in unele patologii ovariente (sindromul ovarului polichistic spre exemplu) si nu numai.

- Efortul fizic intens

- Bolile cronice si disfunctiile tiroidiene duc de asemenea la intarzierea ciclului menstrual.

Tratamentul este in genral profilactic (modificarea dietei, a orelor de somn, terapii antistres) insa poate fi si hormonal in cazul in care tratamentul profilactic nu da rezultate.

Atentie!

Chiar daca menstruatia intarzie, aceasta nu inseamna ca ovulatia nu s-a produs, deci si in perioada de intarziere a menstruatiei femeia poate ramane insarcinata!

Citește și:

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.