De ce isi pierd femeile dorinta sexuala

Pierderea interesului pentru sex reprezinta una dintre cele mai frecvente disfunctii sexuale feminine. Daca la barbat tulburarile sexuale se manifesta in special prin pierderea erectiei sau ejaculare prematura, avand la baza mai mult motive fiziologice, la femei insa majoritatea tulburarilor sexuale sunt produse de o suma de factori psihici, fiziologici si patologici.

Cum se redobandeste interesul pentru sex al femeilor

Cum spuneam mai sus, din pacate nu exista un tratament minune. Medicul trebuie sa discute cu femeia si sa afle cat mai multe cauze fizice si psihice care ar putea duce la scaderea interesului pentru sex.

In cazul disfunctiilor sexuale aparute datorita problemelor in cuplu se face terapie sexuala sau/si consiliere de cuplu. Este de multe ori nevoie sa se discute cu ambii parteneri, deschis, problemele care le ingreuneaza viata sexuala.

De asemenea daca scaderea libidoului este legat de medicatie, se va elimina medicamentul responsabil de acest efect sau se vor scadea dozele. In cazul bolilor ce au ca afectare secundara libidoul se va trata intai cauza primara, boala in sine, ca apoi, daca mai este cazul, disfunctia sexuala.

De asemenea la persoanele aflate in apropierea menopauzei sau postmenopauza se pot administra estrogeni vaginali sub forma de creme cu aplicare vaginala. Acestea vor stimula secretiile vaginale si mentinerea dorintei sexuale.

Retail jobs

O terapie moderna aflata mai mult in cercetare este cea cu testosteron. Desi toate terapiile cu testosteroni nu au fost aprobate inca in sistemul medical, totusi s-au dovedit efecte uluitoare in privinta ameliorarii vietii sexuale a femeii.

In ceea ce priveste medicina naturista, nu putem spune cert daca efectele acelor produse sunt reale, caci de multe ori in cazul aparitiei disfunctiilor sexuale pe fond psihic femeia tinde sa fie influentata de ideea ca acele medicamete naturiste ar trebui sa ii mareasca libidoul. Testele placebo nu au fost facute si pentru tratamentele naturiste (administrarea unor produse nule, fara nici un continut terapeutic, raportat la un alt lot de femei care chiar au primit medicamentul; se compara rezultatele, iar daca cele care nu au primit medicament decat cel placebo afirma ca simt imbunatatiri, este evident ca acestea sunt doar in mintea lor ci nu obtinute medicamentos).

De multe ori aceste terapii trebuie combinate pentru a obtine un rezultat pozitiv.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri