Setari Cookie-uri

Contraceptive pentru barbati

Cu ceva ani in urma a inceput sa circule un zvon referitoar la faptul ca exista metode de contraceptie destinate si barbatilor. Este adevarat ca unele metode de contraceptie existau cu mult timp in urma, insa de data aceasta se vorbea despre posibilitatea obtinerii unei pilule contraceptive destinata barbatilor. Din pacate o astfel de pilula nu a fost obtinuta nici pana in ziua de azi si se pare ca probabilitatea de a fi preparata este foarte mica, dar s-a ajuns la alte rezultate revolutionare privind contraceptia masculina.

Anticonceptionale pentru barbati

Au fost puse in cercetare mai multe metode de contraceptie pentru barbati, iar un studiu recent realizat in Australia a scos la iveala posibilitatea obtinerii unei contraceptii la barbati pe baza hormonala. Acestora li se administreaza lunar trei doze de progesteron injectabil (hormon folosit si in contraceptia la femei). Insa progesteronul, pe langa inhibitia spermatogenezei, mai are si un rol secundar priving hormonogeneza, scazand concentratia de testosteron care va avea efecte negative atat privind libidoul barbatului (ii scade dorinta sexuala) cat si asupra mineralizarii ososase. Pentru a evita aceste inconveniente i se va face barbatului o data la 4 luni un implant cu testosteron. Din pacate contraceptivele hormonale prezinta si ele, ca si la femei, efecte negative: greata, icter, cefalee etc. Totusi aceasta metoda are avantajul ca nu trebuie administrata zilnic la o anumita ora asa cum ar fi cazul pilulelor contraceptive.

Citește și:

Alte metode sunt inca in cercetare, spre exemplu cercetatorii britanici au observat ca o anumita substanta nonhormonala inhiba spermatogeneza si produce asa-numitul “orgasm uscat”. Barbatul prezinta orgasm, iar pilula care contine aceasta substanta se administreaza cu 4-5 ore inaintea contactului sexual si este sigura pe aproximativ 12, urmand ca dupa acest interval fertilitatea sa revina. Din pacate aceasta pilula impiedica spontaneitatea actului sexual, care ar trebui intuit sau “programat”.

Accepta barbatii metode de contraceptie?

Un studiu realizat pe aproximativ 4000 de barbati a scos la iveala faptul ca o buna parte din acestia accepta o astfel de metoda, o parte o accepta doar la cererea partenerei iar un procent destul de mic nici nu ar vrea sa auda despre asa ceva. Nu mai este mult pana cand, in aceasta privinta, ambele parti ale cuplului vor face sacrificii, cine stie, poate prin alternanta!

Citește și:

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.