Setari Cookie-uri

Ce se intampla cand menstruatia... lipseste? - Forumul Healthy

Amenoreea reprezinta absenta menstruatiei provocata de o eventuala sarcina sau de o problema genitala sau endocrina.

Amenoreea reprezinta absenta menstruatiei provocata de o eventuala sarcina sau de o problema genitala sau endocrina.

Cauze:

- dereglari hormonale
- tulburari de alimentatie, obezitate sau scaderea brusca de greutate
- sarcina
- efort fizic
- stres
- oprirea contraceptivelor

Solutii naturiste

- ceai de coada soricelului
- tinctura de branca ursului
- tinctura de marar

Trebuie sa fii atenta daca suferi de amenoree pentru ca nu este de neglijat. Este indicat sa urmezi un tratament adecvat pentru a remedia aceasta problema cat mai rapid.

Dar sa vedem cu ce probleme se confrunta cititoarele noastre. Oanagr ne spune: "Am si eu o problema care aduce cu ea o intrebare, aceea daca pot sau nu ramane insarcinata. Am amenoree secundara, m am prezentat la medic, am facut o serie de analize hormonale si o ecografie. In urma analizelor a reiesit faptul ca am lipsa de estorgen, iar medicul mi-a prescris anticonceptionale pe care la iau de vreo 2 ani jumate. Intrebandu-l daca pot ramane a spus "da". Mi e greu sa cred ca se poate instala sarcina atunci cand nu exista ovulatie... Am renunatat o data la pastile si dupa 3 luni menstruatia nu a aparut. Daca este cineva in situatia mea sau a fost si are un bebe acum... help!"

Citește și:

Noemy ne spune: "In pliantele de informare pentru adolescenti scria ca exista femei care nu au menstruatie si care totusi raman insarcinate. Totusi, iata ce am gasit: "Absenta menstruatiei este normala in cazul femeilor insarcinate sau a celor care sunt la menopauza. In cazul celorlalte femei, lipsa menstruatiei este un motiv de ingrijorare, deoarece indica faptul ca organismul are probleme de sanatate. In caz ca nu este tratata amenoreea poate cauza probleme de fertilitate. In plus acesta este un semnal ca organismul tau s-ar putea confrunta si cu alte probleme de sanatate.De regula aceasta absenta este cauzata de complicatii la nivel hormonal sau de afectiuni ale aparatului reproducator.Stresul poate influenta frecventa menstruatiei. Un lucru marunt precum cantitatea de alimente pe care o consumi poate cauza intarzierea menstruatiei. Daca suferi de amenoree este posibil ca ceva sa fi influentat scaderea nivelul de hormoni din organism. In consecinta, organismul nu mai poate favoriza aparitia menstruatiei. Printre factorii care determina aparitia unor probleme hormonale se numara:

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.