Setari Cookie-uri

Despre avort, in perfecta liniste si tacere

Eu nu o sa fac niciodata avort, spunea Lidia in timp ce accentua inciudata fiecare cuvant. Lidia este dovada vie si plina de viata a unui avort nereusit. Mama ei a fost programata genetic sa dea nastere unor gemeni, iar mana medicului insarcinata sa-si duca la bun sfarsit misiunea a fost sortita sa rateze. Nimeni nu a stiut ca in acel corp de mama incepeau sa se dezvolte doua inimi, nu una. Nici pomeneala de aparatura moderna, programata stiintific sa observe doua corpuri si doua inimi de copil. Nu exista in urma cu 30 de ani, intr-un colt aflat departe de lumea dezlantuita si "civilizata".

Viata altora reprezinta unul dintre subiectele despre care multi isi dau usor si repede cu parerea. Vorbele, judecatile, parerile de rau, lamentarile se imprastie ca vantul si ca gandul, iar durerea, despre care nimeni nu ar indrazni sa sustina ca nu este autentica, nu dureaza mai mult decat momentul in care ai in fata ochilor persoana respectiva. Dupa care... fiecare revine la viata sa si problemele sale. Viata altora... ramane totusi a altora. Traumele psihice, uneori si fizice, se nasc la fel de frecvent ca inainte si continua sa-si care haba...

Sunt multe femei care considera ca avortul a fost poate una dintre cele mai juste decizii luate, insa nu putine sunt cele care si regreta. Cum ar fi fost daca?... Cum ar fi aratat daca nu l-as fi...?... Ar fi avut ochii mei sau pe ai tatalui?... Ar fi semanat cu fratiorul lui, m-ar fi iubit mai mult decat pe tatal lui? Daca as fi stiut ca vor urma regrete, ganduri care uneori nu mai imi dau pace, oare as fi luat aceasta decizie? Si oare chiar a fost cea mai buna decizie? Alegerile sunt personale, insa sunt mai mult sau mai putin constranse de circumstante.

Citește și:

Motive pentru care sa faci un avort exista. Sunt multe, diverse, perfect plauzibile si mai mult decat justificabile. Copilul nu ar fi fost iubit, nu ar fi putut sa creasca in conditii normale, intr-o familie normala, ar trai in lipsuri materiale mari, ar fi avut un tata violent, nu ai fi avut nimic de oferit, etc... Decat sa-i oferi copilului o viata in saracie si durere, o viata care nu se poate numi viata, mai bine sa nu-i oferi viata deloc. In unele cazuri insa, dupa un avort, daca nu te condamna altii, ajungi sa te condamni tu. Si nu exista judecator mai aspru si mai fara mila decat propria constiinta si durere mai mare decat cea indusa cu propria mana.

Noi femeile avem puterea de a alege. Este corpul nostru, este viata care poate sau nu sa se desprinde din noi. Orice decizie gresita sau regret pe care l-am avut odata in sufletul nostru o sa iasa candva la suprafata. Gandeste-te ca la 8 saptamani, nervii si senzorii unui fat incep sa functioneze. Gandeste-te ca incepand cu a 10 saptamana de gestatie, un fat are constituite structurile necesare pentru a putea simti fiorii durerii. Daca faci atunci un avort, gandeste-te ca acel copil va experimenta o durere mult mai intensa decat tine, chiar daca nu o constientizeaza.

Citește și:

Inainte de a face acest pas, gandeste-te ce ar urma dupa. Gandeste-te daca ai putea da uitarii o astfel de experienta fizica si emotionala. Gandeste-te bine si la binele tau si gandeste-te daca te mai poti privi la fel ca inainte. Este alegerea ta si a fiecareia dintre noi, dar decat sa faci un avort mai bine ar fi sa-l previi.

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Ce coafuri se poarta si impresioneaza in 2009?

Ritualuri fascinante de infrumusetare a parului

4 exercitii simple pentru un abdomen plat

Vizionare placuta


Kudika
29 Ianuarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.