Chiar daca se intampla destul de rar, te poti confrunta cu aceasta problema destul de serioasa, care afecteaza ulterior activitatea sexuala in cazul in care nu se urmeaza un tratament corespunzator. Sa vorbim putin despre fractura de penis...

10 lucruri penibile despre sex pe care ai fi vrut sa le stii de la altii

Lamurire. Fractura de penis nu este o fractura in adevaratul sens al cuvantului. Fractura se intalneste numai in cazul osului si trebuie deosebita de luxatie (departarea suprafetelor articulare) si entorsa (modificari ale aparatului articular capsular). Asadar, cum nu exista nicio urma de oase in organele reproducatoare, nu putem vorbi despre o fractura. Termenul a fost insa prea des utilizat si momentan este acceptat in vorbirea curenta, chiar daca nu si in cea medicala.

Cum se poate intampla? Ei bine, aceasta “fractura” poate avea loc atat in timpul actului sexual, cat si in timpul somnului sau in cursul unor activitati diverse. Numitorul comun este erectia, asta pentru ca accidentul cu pricina nu se poate produce in stare flasca. La o penetrare puternica, penisul are sanse reale de a se lovi de pubis, mai ales atunci cand femeia sta deasupra si se lasa cu toata greutatea. De asemenea, si perineul (grosso modo, zona aflata intre anus si vagin) uneori intra in discutie, putand leza semnificativ penisul. Au existat si cazuri in care, in somn (cand stim ca barbatii au mai multe erectii) prin rostogolire in pat, penisul a fost “prins” intre pat si restul corpului, suportand o greutate mult prea mare pentru a rezista. De asemenea, putem lua in calcul si accidente in baie, la imbracat pe fuga sau in alte circumstante in care, fireste, penisul se afla in erectie.

Ce anume se intampla? In timpul erectiei, mare parte din sange ajunge in corpul cavernos, care functioneaza ca un depozit temporar ce favorizeaza aportul si impiedica iesirea prin intermediul unor sfinctere cu rol de supapa. Acest corp cavernos se poate rupe in situatiile mai sus mentionate, generand probleme serioase. In primul rand, apare durerea, apoi edemul, inflamatia si, in unele cazuri care implica uretra, si sangerarea. Penisul isi modifica structura si implicit functionalitatea, impiedicand desfasurarea unei activitati sexuale ulterioare. Poate aparea si o forma curbata, de genul literei S.

Cele 7 Reguli Fundamentale in viata sexuala
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: