Setari Cookie-uri

Care sunt urmarile unui avort? - FH

Ideea de avort sau ucidere a unui copil ianintea dezvoltarii sale totale a ridicat numeroase discutii atat de natura morala, cat si religioasa sau chiar de politica.

Ideea de avort sau ucidere a unui copil inaintea dezvoltarii sale totale a ridicat numeroase discutii atat de natura morala, cat si religioasa sau chiar de politica. Insa nu intotdeauna o femeie poate sustine un copil si chiar daca a folosit metode de contraceptie se pot intampla accidente. Oricat am comenta pe aceasta tema, un lucru este cert: avorturile se comit.

Care sunt riscurile unui avort?

In zilele noastre tehnicile de avort s-au modificat, nu se mai practica chiuretajul agresiv al mucoasei uterine ci se face avort prin aspiratie care nu necesita decat un chiuretaj fin. Chiar si asa, datorita interventiei chirurgicale si al accesului restrans pe care il ofera colul uterin se pot produce leziuni ale colului uterin cu vindecarea prin cicatrici a acestuia, cicatrici care pot mai tarziu sa degenereze in cancer de col. Se mai pot produce:

Citește și:

- leziuni si cicatrici ale uterului

- perforatia uterului

- anemie

- hemoragie masiva cu exitus

- alergie la substantele anestezice chiar cu soc anafilactic

- deformarea uterului prin cicatrici si infertilitate

- opturarea trompelor uterine - infertilitate

- endometrioza

- cresterea riscului de sarcini extrauterine

- placenta previa

- atonia uterului

- izoimunizare si CID

- insuficienta placentara ulterioara

- tulburari ale ciclului menstrual

Pe forumul Healthy s-a deschis un astfel de subiect unde se discuta despre ce urmari a avut avortul, discutie la care participa persoane ce vorbesc din experienta personala sau a celor apropiati.

Mariaanton0 este cea care a deschis topicul: "Din pacate se mai intampla, subiectul este deosebit de sensibil, am o prietena in aceasta situatie si e decisa sa avorteze... metoda noua este cea prin aspiratie. Teoretic exista risuri, insa stie cineva de urmari negative... reale? "

Citește și:

V3ronik spune ca a trecut printr-o astfel de experienta: "Eu am trecut prin asa ceva si e groaznic. Dupa avort am avut complicatii mari. Am fost internata cu intreruperi aproape doua luni. Daca exista posibilitatea sa nu se faca avort sa se profite de ea."

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.