Setari Cookie-uri

Contraceptie masculina moderna: injectiile cu testosteron

Injectiile cu testosteron duc la reducerea nivelului de LH (hormonul lutein) si FSH (hormon de stimulare foliculara), hormoni secretati la nivelul creierului si avand o importanta deosebita pentru activitatea organelor genitale. La randul sau, reducerea nivelului acestor hormoni impiedica producerea spermei. Efectul injectiilor hormonale este insa reversibil, ne asigura oamenii de stiinta. Producerea de sperma revine la normal dupa 4-6 luni de la intreruperea administrarii injectiilor cu testosteron.

Injectiile cu testosteron duc la reducerea nivelului de LH (hormonul lutein) si FSH (hormon de stimulare foliculara), hormoni secretati la nivelul creierului si avand o importanta deosebita pentru activitatea organelor genitale. La randul sau, reducerea nivelului acestor hormoni impiedica producerea spermei. Efectul injectiilor hormonale este insa reversibil, ne asigura oamenii de stiinta. Producerea de sperma revine la normal dupa 4-6 luni de la intreruperea administrarii injectiilor.

Rezultatele celui mai amplu studiu dedicat contraceptiei masculine sub forma de injectii cu hormoni vor fi publicate in mod oficial in numarul din iunie al Revistei de Endocrinologie si Metabolism. Desi rezultatele studiului sunt incurajatoare, cercetarile nu confirma si faptul ca, folosita pe termen lung, aceasta metoda este sigura in totalitate. Nu este exclusa aparitia anumitor probleme cardiovasculare sau a unor afectiuni ale prostatei.

Citește și:

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Ce nu poate un barbat sa inteleaga la o femeie
Cam in varsta pentru o iubire pe internet?
Dependentul de amante

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.