Setari Cookie-uri

Rana pe col, colposcopia si testul Papanicolau - FH

Orice femeie ar trebui ca anual sa efectueze testul Papanicolau si cel de secretii pentru a supraveghea in "termeni" generali starea de sanatate a organelor genitale. Din pacate multe patologii genitale, ba chiar cele mai grave, nu dor, de aceea femeia trebuie sa realizeze aceste analize chiar daca nu prezinta nicio simptomatologie.

Importanta colposcopiei : indica cand, unde si cum trebuie efectueta o biopsie. Ea permite divizare leziunilor exocervicale in leziuni sigur benigne si leziuni suspecte, de biopsiat obligatoriu, restrangandu-se considerabil numarul biopsiilor necesare diagnosticului. De asemenea stabileste zonele precise ale colului unde se gasesc cele mai severe modificari morfologice, permitand orientarea biopsiei spre regiunea de maxima suspiciune (biopsie tintita).

Cu toate aceste avantaje, colposcopia prezinta o serie de limite:
• Nu permite decat un diagnostic prezumptiv, dar face acest lucru cu o acuratete care, pentru formele incipiente depaseste 80%;
• Nu poate vizualiza endocolul, inconvenient major in situatiile in care jonctiunea exo-endocol s-a retras in canalul cervical.

Si mie mi s-a zis la fel, am facut un examen Papanicolau, dar tratamentul a fost cu antibiotice si ovule dupa ce mi-a dat un diagnostic de metroanexita si cervico-vaginita.

Citește și:

Daca rana e mica colul se poate regenera cu un anumit tip de ovule. Nu stiu cazul tau, dar daca te-a trimis la calposcopie...

Multa sanatate! "

beatricemenghes considera: "In primul rand cand a vazut rana trebuia sa iti ia lama pentru Papanicolau, daca Papanicolau iesea cu probleme te trimitea la colposcopie. Nu stiu exact ce medic e dar un ginecolog imediat iti face Papanicolau. Ranile pe col se fac foarte usor, nu este o problema, poti sa o tratezi si in cel mai rau caz sa o cauterizezi, care e o chestie supersimpla, nu ai de ce sa iti faci griji. Si eu prima data cand am aflat de rana de pe col aveam impresia ca o sa mor, asa s-a purtat medicul, noroc ca am fost si la alti medici apoi. "

Camy_Florea are o justificare: "Pt a se face testul Papanicolau trebuie ca pacienta sa nu se fi spalat in interior cel putin 24 de ore inainte... poate acesta a fost motivul pt care nu i s-a recoltat imediat. "

Citește și:

Va asteptam cu sfaturi si sugestii pe aceasta tema mai jos, in rubrica de comentarii, sau pe Forumul Healthy.

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.