Setari Cookie-uri

Gimnastica pentru gravide

Sarcina creaza anumite probleme femeilor, disconforturi dintre care o parte ar putea fi atenuate prin gimnsatica medicala.

Exercitiile Kegel se fac astfel: femeia, in stare de relaxare totata a trunchiului, incearca sa-si incordeze muschii planseului pelvin (perineul) ca si cum ar vrea sa se tina de la mersul la toaleta atat pentru mictiune cat si pentru difecatie. Aceste exercitii se fac timp de 5 secunde, cu relaxari de aproximativ 20 de secunde timp de 5 minute consecutive. Acestea au rolul de a spori rezistenta si elasticitatea perineului astfel incat dilatatia vaginului in timpul travaliului natural sa se faca cu usurinta si sa nu impuna riscuri foarte mari de ruptura spontana a perineului.


Exercitiile de respiratie
invata femeia insarcinata care este diferenta intre respiratia toracica (pe care femeile o au de obicei, mai ales in timpul sarcinii) si cea abdominala pe care vor trebui sa o adopte in timpul travaliului.


Gimnastica de relaxare
se face la final si femeia invata sa-si relaxeze intregul corp si sa se odihneasca profund, eliminand stresul fizic dar si psihic.

Citește și:

Trebuie sa stiti ca o sedinta de gimnastica dureaza aproximativ o ora si ca aceste exercitii se fac diferit de o ora normala de gimnastica in sensul ca femeia insarcinata va face exercitiile care ii sunt confortabile, avand tot dreptul de a le refuza pe cale care ii produc disconfort, poate face aceste exercitii atat timp cat se simte bine si se poate opri oricand dintr-un exercitiu daca i-a provocat o stare de disconfort.

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole pe Kidz. Noi iti recomandam:

Giardioza la copii
Amigdalita la copii
8 Pasi de urmat ca sa devii mamica

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.