Setari Cookie-uri

Cu prichindelul la mare cum il protejezi de soare

De cele mai multe ori concediul de vara include si o vizita, cat de mica,la mare. Daca noi, adultii, ne simtim minunat pe plaja si ne racorim din cand in cand in apa marii, nu aceleasi lucruri sunt valabile si pentru cei mici. Nici chiar adultii nu au suficienta grija de ei, suferind adesea de arsuri solare, dar copiii?

Cum protejezi copilul la soare

Copilul este mai putin sensibil la soare decat bebelusul si sensibilitatea lui scade odata cu varsta. Poate sta la plaja si sa faca baie in mare (numai sub stricta voastra supraveghere!) insa nu intre orele 11:00 si 16:00, cand nici adultului nu ii este indicata plaja, in acest interval. Nu trebuie lasat sa stea prea mult la soare (chiar daca este in apa, prin aceasta trec razele solare, ba mai mult in apa exista riscul cel mai mare de insolatie, fiindca aceasta si reflecta raze, astfel ca la nivelul merilor, fetei, capului rasele solare in apa sunt de o data si jumatate mai numeroase decat daca ar sta pe nisip, de aceea si cele mai multe aruri solare sunt la nivelul umerilor si le fac ei care stau mult in apa).

Cremele de protectie solara trebuie folosite ori de cate ori micutii au iesit din apa si acestea trebuie sa aiba un factor de protectie ridicat. In cea mai mare parte a timpului copilul trebuie sa poarte sapca sau palarioara pentru a-i proteja atat capul (sa nu faca insolatie) cat si ochii de lumina prea puernica. Aveti grija sa ii hidratati corespunzator, sa bea 2 litri de lichide pe zi, chiar daca sunt mici, este de preferabil sa mearga de mai multe ori la toaleta decat sa se deshidrateze.

Citește și:

Nu uitati sa-i monitorizati la joaca, se pot rani sau, mai grav, se pot ineca daca pleaca la baita in mare nesupravegheati. Ideal este sa va jucati impreuna cu ei si baia tot impreuna sa o faceti, mimand (sau nu neaparat) lectii de inot, facand castele de nisip sau plimbandu-va pe paja. Vestele de salvare sunt obligatorii atunci cand micutii intra in apa.

Daca totusi iesiti in toiul zilei trebuie atat micutii cat si voi sa va imbracati in haine cu maneci lungi sau de asemenea care sa acopere picarele (pantaloni lungi, fuste lungi) confectionate din materiale naturale: bumbac, in, canepa, matase etc. Copilul mai poate purta ochelari de soare, insa cumparati doar din locurile autorizate.

Sursa: Kidz. ro

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.