Setari Cookie-uri

Depresia in randul copiilor

Atat adultii cat si copiii sunt predispusi la diverse tulburari psihice. Din pacate insa, desi la adulti apar mai des depresiile datorita multitudinii de griji si a stresului mai mare, la copii insa aceste tulburari au efecte mai grave, daca nu chiar mult mai grave, mergand pana la suicid.

Comportamentul agresiv din mediile unde copilul activeaza prezinta de asemenea o influenta negativa asupra copilului (anturajul, scoala, locul de munca, gradinita, si sa nu uitam, familia – nu sunt deloc rare cazurile de violenta familiala). Copilul ajunge sa isi piarda drastic increderea de sine, ceea ce duce inevitabil la tristete si comportament depresiv. Din pacate daca acest comportament a fost dobandit in copilarie, el risca sa manifeste tendinte depresive toata viata, demonstrandu-se ca peste 50% din adolescentii care s-au sinucis au avut ca fond depresiile infantile.

Cum tratam un copil in depresie?

In primul rand el trebuie sa isi recapete stima de sine si increderea in fortele proprii si rar va reusi singur. De aceea primul lucru de care are nevoie este afectiunea, apoi de apreciere, ca mai apoi sa isi reevalueze propriile valori si sa creada in ele. Pentru ca urmarile depresiei pot fi grave, este indicat sa mergeti cu copilul/adolescentul la teraput, indicat este ca teraputul sa aiba si studii psihologice cognitiv-comportamentale, nu doar psihanalitice. Nu este indicat medicul psihiatru, mai degraba cel psiholog. Medicatia psihiatrica se impune doar in cazuri grave si de obicei atunci cand sunt asociati si alti factori precum alcoolismul sau drogurile, cand terapia antidependenta se efectueaza simultan cu cea antidepresiva.

Citește și:

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole pe Kidz. Noi iti recomandam:

Cum sa slabesti focalizat in zona abdominala
Menstruatia peste sarcina
7 Plante medicinale care stimuleaza fertilitatea

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.