7 metode pentru a-ti feri copilul de raceli

Copiii sunt vulnerabili in fata racelilor si a infectiilor in general, fiind sensibili la mediu si neavand inca un sistem imunitar matur, bine dezvoltat. Mecanismele lor de aparare sunt inca in formare, astfel ca pana la adolescenta copiii se pot imbolnavi usor.

7 metode naturale de crestere a imunitatii copilului in fata racelilor

Chiar daca infofoliti copilul, acesta tot poate raci pentru ca aerul rece patrunde in caile nazale si ajunge in plamani, putand genera dezvoltarea haotica si excesiva a unor germeni de la nivelul cailor respiratorii sau putand infecta copilul cu microbi care exista in aerul inspirat. Majoritatea racelilor bacteriene se datoreaza inmultirii exagerate a unor bacterii care deja exista in flora normala faringiana a copilului, dar si a persoanelor mature. In conditii normale, inmultirea acestor bacterii este tinuta in frau de diversi factori, insa atunci cand este rece acestea intalnesc conditiile favorabile pentru a se dezvolta excesiv, ducand la diverse tipuri de raceli, de la faringita si amigdalita, culminand cu laringite si infectii ale plamanului (bransite, pneumonii). Vreau sa atrag atentia asupra laringitei, atunci cand copilul raguseste sau chiar nu mai poate sa vorbeasca. Aceasta se datoreaza incarcarii corzilor vocale cu puroi, astfel trebuie sa mergeti la medic cu copilul, ci nu sa-l tratati din “experienta”, caci risca sa... ramana mut.

Retail jobs

1. Alimentatia

Unul din factorii principali in lupta antiinfectioasa este alimentatia. Se cunoaste ca unele vitamine lupta impotriva infectiilor, cea mai eficienta fiind considerata Viatmina C. Deasemenea luptatorii principali ai sistemului imunitar sunt anticorpii, iar acestia au structura proteica, fiind “confectionati” din aminoacizi. Concluzionand, o alimentatie saraca in grasimi si dulciuri, dar bogata in fructe, legume si carne sau oua este foarte sanatoasa. Muraturile din sezonul rece aduc un mare beneficiu rezistentei impotriva infectiilr prin cantitatea de vitamina C pe care o contin, dar si alte vitamine si minerale. Lactatele si cerealele sunt deasemenea importante pentru copilul in dezvoltare, aducand unele vitamine foarte importante, precum cele din complexul B sau vitamina D (si calciu).

2. Temperatura de cerstere la care obisnuiti copilul

In ciuda sfaturilor bunicilor de a infofoli copilul, studii de specialitate au demonstrat ca temperatura optima la care trebuie sa creasca copilul, cea din camera lui, este de 20 de grade celsius. Copilul la aceasta temperatura trebuie sa poata sta imbracat sumar. Sistemele de rezistenta in fata temperaturilor se dezvolta inca din primii ani de viata, astfel ca este foarte important sa contribuiti inca de pe acum la intarirea sistemelor de aparare ale copilului.

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri