Setari Cookie-uri

Povesti terapeutice pentru copilul tau

Povestile influenteaza mult lumea copiilor, dar si dezvoltarea acestora. Efectele povestilor nu sunt valabile doar in randul celor mici, ele putand avea efecte si asupra celor mari. Cati dintre voi nu isi aduc cumva aminte de o poveste anume pe care o indrageati cand erati mici?

povesti terapeutice De aceea alegerea povestilor trebuie facuta cu atentie, fiindca ele influenteaza micutii. Fetitele de exemplu pot manifesta eronat perceptia asupra dragostei, visand si la maturitate la un Fat Frumos care sa lupte pentru ele, insa ele mai putin sa depuna eforturi de exemplu. Povestile cu animalute sunt utile, insa este indicat sa le evitati pe cele care implica multa violenta, mai ales desenele animate care ruleaza la televizor in zilele noastre. Multi parinti, pentru a “scapa” putin de micuti, ii lasa in fata televizorului, insa trebuie sa va interesati si de ceea ce vede copilul acolo.

Exista carti special destinate terapiei prin povesti. Nu este neaparat vroba despre o terapie, poate este mult spus, insa sunt povesti care au un sens ascuns si care influenteaza pozitiv gandirea umana.

Un articol de Iulia Dibu

Citește și:

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole pe Kidz. Noi iti recomandam:

1. Sarcina si jobul meu. Cei mai buni prieteni
2. Sigure sau periculoase pentru sarcina?
3. Ghidul taticului in ingrijirea bebelusului

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.