Setari Cookie-uri

9 motive pentru a nu-ti brusca copilul

Multi patinti apeleaza la bruscarea copilului inca de cand acesta este bebelus. Multi parinti considera ca o mica palmuire la fundulet e numai buna pentru a-i opri pe copii din actiunile rele sau obraznice si pentru a-i linisti, chiar daca efectul... nu tine mult.

5. Lovirea copilului il invata la violenta, dar totodata ii arata o slabiciune a parintelui care nu gaseste o solutie frumoasa atunci cand simte ca pierde controlul.

6. Empatia, afectiunea si blandetea sunt atitudini de care copilul are nevoie in dezvoltarea sa, asa invata sentimentul de incredere, stima de sine nu ii este afectata si interactiunea sa cu ceilalti copii si lumea din jur este una buna si stabila. Atunci cand copilul este bruscat, toate acestea dispar brusc, ramanand inchis in el, inadaptat, timid, dependent, dezorientat.

7. Bruscarea copilului ii inhiba dezvoltarea, imaginatia si inteligenta. Aceasta pentru ca el se va teme sa mai puna in aplicare ceea ce ii trece prin minte, pierzand cu desavarsire initiativa.

8. Bruscarea ii ofera copilului pe viitor o metoda de rezolvare a problemelor, deloc buna, constructiva si acceptata in comunitate.

Citește și:

9. Bruscarea copilului ii ofera acestuia un “control” din afara, dar nu-l invata cum sa deprinda propriul sau control.

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole pe Kidz. Noi iti recomandam:

Metode pentru a spori fertilitatea
Calciul, elementul cheie in dezvoltarea copilului tau
Kinetoterapia pentru bebelusul tau

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.