Setari Cookie-uri

Ce ar trebui sa stii despre sinuzita la copii

Copiii sunt mai vulnerabili in fata infectiilor, avand un sistem imunitar inca fragil, sensibil. Astfel ca o simpla raceala se poate transmite cu usurinta si la mucoasa sinusurilor.

  • Scurgeri mucoase din nas pe o durata mai mare de doua saptamani. Aceste secretii pot avea o culoare modificata, galbuie sau verzuie;
  • Dureri de cap, cu localizare in zona sinusurilor,
  • Ochi umflati la trezire (cearcane);
  • Stare de somnolenta;
  • Sinuzitele pot favoriza abcesele dentare;
  • Tot sinuzita poate duce la declansarea unor alergii, in cazul acesta manifestandu-se adesea prin rinita alergice sau drumul este invers: o rinita alergica sa favorizeze infectia sinusurilor.

Diagnosticul

Diagnosticul este dificil de pus si trebuie eliminate alte infectii sau cauze care pot da simptome asemanatoare facandu-se diagnosticul diferetial. Se pot cere teste alergice, analize de sange, de secretii, ASLO, radiografie sau CT ori tomografie etc. Toate aceste investigatii se fac in functie de pacient, de istoricul bolii si de simptomatologia prezentata. Uneori simptomatologia sinuzitei poate fi vaga si parintii aduc tarziu la medic copilul, asa apar cazurile de sinuzita cronica.

Citește și:

Tratamentul

Tratamentul se poate face prin antibioterapie daca este cazul, decongestionante nazale recomandate dupa varsta copilului, infuzii cu aburi fierbinti si ceaiuri, spalaturi nazale cu picaturi ce contin apa de mare tratata, analgezice pentru calmarea durerilor si antihistaminice daca micutul prezinta si alergii.

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.