Setari Cookie-uri

5 metode de santaj ale copiilor pe care sa le recunosti

Copiii devin experti in arta santajului atunci cand incep sa inteleaga emotiile si cum le pot controla.

Copiii devin experti in arta santajului atunci cand incep sa inteleaga emotiile si cum le pot controla.

Aceste comportamente se dezvolta in jurul varstei de trei ani, insa initial emotiile si invatarea efectului manifestarilor acestora se dezvolta mai devreme. Astfel inca de la doi ani copilul poate face excese de furie dorind o jucarie, iar daca parintele cedeaza, copilul invata ca... asa functioneaza lucrurile.

santaj copil lMai tarziu, peste unul sau doi ani, va inavata sa se foloseasca de “lucrurile” invatate pana la aceasta varsta, asadar va sti exact unde sunt slabiciunile parintilor si cum sa ii santajeze.


5 metode de santaj ale copiilor pe care sa le recunosti

Plansul


Plansul este specific copiilor printre metodele de santaj, fiind totodata si foarte mai reusita, imbunand sufletul parintelui. Astfel copiii obtin ceea ce vor. De aceea atunci cand micutul vostru plange, aratati-i afectiune si cereti-i de asemenea sa va inteleaga si el pe voi. Trebuie sa inteleaga ca nu din rautate ii sunt refuzate dorintele, ci pur si simplu nu se poate.

Tipetele

Copiii mai rasfatati incep sa se manifeste violent atunci cand doresc ceva si incearca sa obtina de la parinti. Ei pot incepe sa tipe si sa repete la nesfarsit rugamintea, tipand si intinzand la maxim nervii parintelui care adesea se simte invins si cedeaza dorintelor deloc potrivite ale copilului. Ce este de facut? Explicati-i ferm ca a tipa la cineva inseamna lipsa de respect si nu veti duscuta cu el pana nu isi regleaza tonul si nu se calmeaza.

Violenta fizica

Copilul poate deveni violent, da din picioare, se trage din mana parintelui, refuza sa faca orice activitate pana cand nu primeste acordul pentru indeplinirea dorintei sale. In aceste cazuri majoritatea parintilor sunt tentati sa le spuna copiilor ca ii lasa acolo si daca vor sa vina, vor veni. Totusi ideea de abandon este periculoasa pentru copil la o varsta asa de frageda si nu este indicat sa procedati astfel. Ii propuneti sa mergeti mai degraba sa mancati o prajitura si sa discutati acolo civilizat subiectul pe care l-a propus copilul, prajitura fiind ca o momeala pentru buna sa purtare. Este doar un exemplu, dar se pot gasi si alte solutii in functie de personalitatea copilului si de placerile sale proprii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.