Setari Cookie-uri

Viata tinerilor romani: Sex neprotejat si droguri

Aproape jumatate dintre tinerii romani fac sex neprotejat, 40% considera ca drogurile usoare nu sunt nocive, iar 15,6% s-au gandit sa se sinucida, potrivit unui studiu desfasurat saptamana trecuta pe platfoma online de socializare Netlog.

Tinerii romani se gandesc la sinucidere
Tinerii romani nu exclud nici consumul de substante narcotice. Astfel, mai mult de 4 din 10 respondenti (41%) pot deveni tinte usoare pentru traficanti, intrucat nu considera nocive drogurile usoare de tipul tigarilor cu marijuana (17%) si chiar sustin ca se exagereaza privind efectele consumului de narcotice (alte 16 procente), in timp ce peste 8% marturisesc ca au prieteni narcomani.
  • 3 din 10 respondenti s-au gandit la sinucidere


Pe de alta parte, 3 din 10 respondenti au confirmat ca s-au gandit sa se sinucida (15,6%) sau ca nu exclud aceasta posibilitate in viitor (13,3%). Anul trecut, Institutul National de Medicina Legala (INML) a raportat, la nivelul intregii tari, 2.853 de sinucideri, in crestere cu 5 procente fata de anul precedent.

In ceea ce priveste sursele de informare, 41,5% declara ca folosesc toate tipurile de media, 24,6% consulta sursele de pe internet, 17,2% - internet si TV, iar 11,3% - forumuri si retele de socializare online si, rar, de pe portalurile de stiri.

In plus, circa 4 din 10 respondenti nu isi amintesc cand au citit ultima oara o carte, 6 din 10 (55,6%) nu ar vota cu niciunul dintre politicienii cunoscuti, iar intre destinatiile preferate pentru emigrare se afla Statele Unite ale Americii (37%) si Europa de Vest (16,8%).

Chestionarul a fost initiat de Netlog, o retea de socializare online disponibila in 37 de tari, care in Romania numara 1,6 milioane de membri. La chestionar au participat 1.019 romani, cu varste intre 17 si 25 de ani.

Sursa: 9am.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.