Setari Cookie-uri

Postul in familie - Cunosti regulile?

Atunci cand vorbim despre post marea majoritate dintre noi ne gandim doar la postul alimentar, la preparate fara ingrediente animale sau, mai rau, la o perioada in care nu mai mancam "bunatati". Insa postul nu reprezinta doar masuri in privinta alimentatiei, cat si masuri spirituale.

postul alimentar, postul spiritual si postul negru la copil Asadar postul alimentar este bun pentru copiii atunci cand nu este tinut zilnic, ci se alege una-doua zile din saptamana (lunea, miercurea, vinerea) cand copilul mananca doar vegetale.

Cand nu este indicat postul alimentar la copil

Postul poate fi daunator sau chiar devastator la copiii mici sau atunci cand este tinut prelungit, ca de exemplu in posturile mari ale anului. Pentru copilul aflat in prima dezvoltare, ale carui depozite de fier (feritina) sau vitamina D sau alte minerale si vitamine sunt mici si se descarca rapid din cauza necesitatilor cresterii, un post ar putea avea urmari chiar tragice.

Privarea copilului de acesti nutrienti ii poate cauza probleme de sanatate de la simple la foarte grave, de la anemie la dereglari hormonale importante sau chiar cancere infantile.

postul alimentar, postul spiritual si postul negru la copil Alimentatia reprezinta unul din pilonii de baza ai sanatatii omului, desi in ultimii ani se pune atat de putin accent pe igiena alimentara, pe informatiile nutritionale atestate, de specialitate. Totusi copilul are nevoie de o hrana omnivora si chiar este indicat pana la 10 ani dupa unii pediatri sa nu lasati copilul sa tina post mai mult de o zi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.