Profilul psihologic al celor care inving cancerul

Profilul psihologic al celor care inving cancerul

Reactia cea mai sanatoasa pe care o poate avea cineva cand i se pune diagnosticul cancer, este sa faca tot posibilul pentru a se vindeca. In acest punct, trasaturile psihologice ale persoanei joaca un rol decisiv. Un numar crescand de medici, terapeuti, consilieri psihologici constata in ultima vreme importanta factorilor emotionali si mentali in vindecarea de cancer

Reactia cea mai sanatoasa pe care o poate avea cineva cand i se pune diagnosticul cancer, este sa faca tot posibilul pentru a se vindeca. In acest punct, trasaturile psihologice ale persoanei joaca un rol decisiv. Un numar crescand de medici, terapeuti, consilieri psihologici constata in ultima vreme importanta factorilor emotionali si mentali in vindecarea de cancer.

Profilul psihologic al celor care inving cancerul

Psiholog: Patricia Cihodaru Retail jobs

Am cautat pentru dumneavoastra trasaturile psihologice definitorii intalnite la cei care, de-a lungul timpului, s-au vindecat de cancer. Prin consiliere psihologica fiecare dintre aceste atitudini se poate invata si cultiva. De aceea, urmarea unei consilieri psihologice, alaturi de tratamentul medical, constituie o formula puternica prin care marele C poate fi invins.

Reactia cea mai sanatoasa pe care o poate avea cineva cand i se pune diagnosticul cancer, este sa faca tot posibilul pentru a se vindeca. In acest punct, trasaturile psihologice ale persoanei joaca un rol decisiv.

Un numar crescand de medici, terapeuti, consilieri psihologici constata in ultima vreme importanta factorilor emotionali si mentali in vindecarea de cancer. De exemplu, Lydia Temoshok, PhD, Director al Behavioral Medicine Program, la Biotechnology Institute, de la University of Maryland Medical School, vorbeste chiar despre asa-numita personalitate de tip C, descriind trasaturile de personalitate comune persoanelor care fac aceasta boala si care sunt factorii psihologici ce contribuie la redobandirea sanatatii. invingator

La randul ei, Susan Silberstein, PhD, care a fondat The Center for Advancement in Cancer Education in 1977, consiliind 25.000 de pacienti cu cancer (din care 10.000 de femei cu cancer de san) in cei peste 30 de ani de activitate profesionala a observat ca majoritatea covarsitoare a celor care inving cancerul manifesta un nucleu de atitudini comune in fata bolii in special, dar si a vietii in general.

Iata cele mai importante dintre atuurile psihologice care, dupa cum constata acesti autori, le-au ajutat de-a lungul timpului pe persoanele diagnosticate cu cancer sa invinga boala.

Vizionare placuta


Kudika
5 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri