Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Metoda recoltarii si pastrarii celulelor STEM este o solutie revolutionara si merita luata in calcul in cazul in care ati decis sa va mariti familia. Este o procedura scumpa, insa ea poate salva viata copilului vostru dar si pe a voastra!

Totul despre recoltarea celulelor STEM

Metoda recoltarii si pastrarii celulelor STEM este o solutie revolutionara si merita luata in calcul in cazul in care ati decis sa va mariti familia. Este o procedura scumpa, insa ea poate salva viata copilului vostru dar si pe a voastra! In prezent, celulele STEM pot fi folosite in tratarea a peste 80 de boli iar medicina face progrese constant. Cancerul, maladiile precum Alzheimer sau Huntington, boli congenitale, leucemii isi gasesc leacul in celulele STEM.


Ce sunt celulele STEM?

Celulele STEM sau susa sunt acele celule care se gasesc in orice organism multicelular (oameni, animale etc.) si au capacitatea de a se divide in diferite tipuri de celule. Ele se pot multiplica pentru perioade lungi de timp si se pot dezvolta in diferite tipuri de celule. Ele pot reparara tesuturile sau inlocui ale celule, reinnoiesc sangele si sistemul imunitar etc. Singura conditie pentru ca aceste celule sa se mutiplice este ca organismul in care sunt introduse sa fie in viata.

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba
Totul despre recoltarea celulelor STEM
Celulele STEM pot evolua in celule STEM sau celule cu functii mai specializate, precum celule de muschi, de creier, de organe, de piele etc.


Tipuri de celule STEM

Celulele STEM sunt categorizate in functie de capacitatea lor de a se divide si diferentia in alte tipuri de celule. Celulele STEM embrionare sunt mai potente pentru ca ele se pot dezvolta in aproape orice celula din organism. In functie de potenta lor sunt: unipotente (produc celule de un sigur tip), oligopotente (se dezvolta in cateva tipuri), multipotente (abilitatea de a se diferentia in tipuri de celule apropiate tesutului de unde au fost recoltate), pluripotente (capacitatea de a se diferentia in aproapre toate tipurile de celule) si totipotente (capacitatea de a se diferentia in toate tipurile de celule).


De unde se recolteaza celulele STEM?

Celulele STEM se pot recolta din embrionul aflat in stadiul blastocist (adica atunci cand fatul se afla in faza initiala de dezvoltare – 5 si 7 zile, si, de cele mai multe ori, provine dintr-un ovul fertilizat in vitro, nu in uterul unei femei), sangele din cordonul ombilical, dintii de lapte si diferite tesuturi ale adultului (maduva, sange, tesuturi).

Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: