Setari Cookie-uri

Andreea Marin: Marturii socante si lupta impotriva violentei in familie

La fiecare 30 de secunde, o romanca e victima violentei in familie.

In Romania, exista 53 de adaposturi, mult prea putine pentru nevoia existenta, pentru victimele violentei domestice. Intr-unul dintre acestea, la Baia Mare, Andreea a ascultat marturiile cutremuratoare pe care le puteti urmari in video-ul de la link-ul urmator http://realitatea.mobi/article/955347, interviurile fiind difuzate acum cateva zile la Trezeste Romania.

andreea marin Povestea Ramonei (vezi foto atasat cu Ramona, cei doi copii ai sai si Andreea) este de-a dreptul socanta: a fost violata de sot de fata cu copiii sai, acesta i-a deschis operatia facuta in urma cancerului de col uterin sa le arate ca nu are nimic, si a fost batuta cu capul de perete in prezenta lor, astfel incat copiii au ajuns sa creada ca asa e normal si le-au spus la un moment dat asistentilor de la Centrul Tranzit sa nu cheme salvarea, sa o loveasca cu capul de perete, ca astfel ii trece. Asa l-au vazut pe tatal lor facand si asa au inteles ca e firesc sa se intample.

Citește și:

Dupa toate astea, Ramona, care pana la cei 30 de ani ai sai a trait durerea cat altii intr-o viata, si-a luat inima-n dinti si a parasit domiciliul conjugal – care devenise un adevarat loc de tortura – si a ajuns, din fericire, la Centrul Tranzit din Baia Mare, unde a primit adapost si sprijin spre a incepe o noua viata.

In emisiunea Trezeste Romania de vineri, 22 iunie, a primit doua vesti mari pentru ea si copii: Fundatia Pretuieste Viata, condusa de Andreea Marin Banica, ii va plati chiria unui apartament pana la toamna, cand primarul din Baia Mare a promis ca cei trei vor avea propria lor locuinta. In video-ul de mai sus puteti simti emotia la primirea vestii.

"Copii raman cu traume foarte mari, care se amelioreaza foarte greu. Cel mare, din cauza loviturilor si a stresului, a ramas cu o criza de nervi si cu o pata pe creier. Mergem la doctor pentru recuperare... ", a spus Ramona.

Citește și:

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.