Setari Cookie-uri

Povestea unei fetite care a inceput sa auda!

Pacienta este o fetita in varsta de 11 ani, care a fost protezata in urma cu 7 ani, insa proteza auditiva s-a dovedit a fi ineficienta.

Implantul cohlear este un tip special de proteza auditiva pentru copiii si adultii cu hipoacuzie bilaterala severa, profunda, adica pentru acei pacienti care nu se descurca in conversatii nici cu ajutorul celor mai puternice proteze auditive.

Implantul cohlear, spre deosebire de protezele auditive traditionale, (care utilizeaza structurile ramase intacte ale urechii, amplificand semnalul sonor), aduce informatiile sonore direct la nervul auditiv prin curenti electrici slabi, fara a strabate calea conventionala formata din urechea externa, medie si interna.
Beneficiile aduse de implantul cohlear sunt numeroase: aduce pragul auditiv spre valori normale, imbunatateste perceperea vorbirii, favorizeaza dezvoltarea si producerea vorbirii si imbunatateste labiolectura in cazul copiilor implantati la varste mai mari.

Citește și:


Implantul cohlear face parte din programul initiat de managerul Spitalului de copii "Grigore Alexandrescu"
, Prof. Dr. Dan Mircea Enescu care s-a implicat in formarea echipei de implant cohlear din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii "Grigore Alexandrescu" si care a contribuit efectiv la efectuarea acestei interventii.

Comunicat de presa

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.