Secrete de la Dr. Oz: 9 reguli pentru sanatatea intregii familii

Secrete de la Dr. Oz: 9 reguli pentru sanatatea intregii familii
Kudika
13 Martie 2013

Dr. Oz este cel mai cunoscut medic din lume datorita emisiunilor sale care au ca tema sanatatea. De asemenea, Dr. Oz este un colaborator al celebrei Oprah Winfrey. Prin intermediul site-ului Oprah.com, va facem cunoscute cateva reguli de sanatate pentru intreaga familie, sugerate de catre Dr. Oz.

Dr. Oz nu ne inspira doar in privinta sanatatii trupului ci si in privinta armoniei din familie, care este de asemenea esentiala in viata noastra.

1. Beti apa multa

E important sa aveti in casa recipiente frumoase pentru apa – o carafea si pahare din care sa fie o placere sa bei apa. Bautul apei ar trebui sa constituie un obicei pentru toti membrii familiei, iar cei mici ar trebui sa invete cat de benefica este apa pentru organismul lor. Inainte de o gustare, ofera-le copiilor si un pahar cu apa. Daca nu le place gustul, stoarce si cateva picaturi de fructe sau vegetale pentru aroma. Inlocuiti astfel, sucurile nesanatoase cu apa.

2. Spalati-va des pe maini

Germeni, virusi si bacterii daunatoare pentru organismul uman sunt transmise prin contactul mainilor. De aceea, ori de cate ori intrati in casa, spalati-va pe maini – inclusiv incheieturile, dosul palmelor si pe sub unghii cu sapun, cel putin 15-20 de secunde.

3. Luati cat mai des masa impreuna

Cina servita impreuna, in familie, este o modalitate de a stabili o legatura mai stransa in cadrul familiei, inlesnind comunicarea. Studiile au aratat ca acei copii care servesc masa in familie vor deprinde de asemenea, mai bune obiceiuri alimentare. Ei au tendinta de a consuma mai putin mancare nesanatoasa, preferand mancarea gatita.

Daca in timpul saptamanii timpul nu ne permite sa luam masa impreuna decat seara, in weekend este timpul si pentru micul dejun si pentru pranzul in familie. De asemenea, pregatirea mesei ar putea fi un timp petrecut impreuna, impartind sarcinile intre soti si de asemenea, responsabilizandu-i si pe copii.

Featured foto by LEDOMSTOCK via Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri