Dr. Oz nu ne inspira doar in privinta sanatatii trupului ci si in privinta armoniei din familie, care este de asemenea esentiala in viata noastra.

apa1. Beti apa multa

E important sa aveti in casa recipiente frumoase pentru apa – o carafea si pahare din care sa fie o placere sa bei apa. Bautul apei ar trebui sa constituie un obicei pentru toti membrii familiei, iar cei mici ar trebui sa invete cat de benefica este apa pentru organismul lor. Inainte de o gustare, ofera-le copiilor si un pahar cu apa. Daca nu le place gustul, stoarce si cateva picaturi de fructe sau vegetale pentru aroma. Inlocuiti astfel, sucurile nesanatoase cu apa.

2. Spalati-va des pe mainisapun

Germeni, virusi si bacterii daunatoare pentru organismul uman sunt transmise prin contactul mainilor. De aceea, ori de cate ori intrati in casa, spalati-va pe maini – inclusiv incheieturile, dosul palmelor si pe sub unghii cu sapun, cel putin 15-20 de secunde.


3. Luati cat mai des masa impreuna

Cina servita impreuna, in familie, este o modalitate de a stabili o legatura mai stransa in cadrul familiei, inlesnind comunicarea. Studiile au aratat ca acei copii care servesc masa in familie vor deprinde de asemenea, mai bune obiceiuri alimentare. Ei au tendinta de a consuma mai putin mancare nesanatoasa, preferand mancarea gatita.

Peste 338 000 de voluntari au participat la Ziua de Curățenie Națională

Daca in timpul saptamanii timpul nu ne permite sa luam masa impreuna decat seara, in weekend este timpul si pentru micul dejun si pentru pranzul in familie. De asemenea, pregatirea mesei ar putea fi un timp petrecut impreuna, impartind sarcinile intre soti si de asemenea, responsabilizandu-i si pe copii.

Foto 1: Greg Riegler Photography

Foto 2: Shutterstock

Let`s Do It, România! 1 milion de români sunt invitați să curețe România la cea mai mare mișcare civică de pe Glob
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: