Setari Cookie-uri

Tratamentul balnear in infertilitatea feminina

Cura balneara are efecte pozitive prin reglarea neuro-hormonala si reducerea inflamatiei cronice pelvine si ajuta la imbunatatirea starii generala a organismului, care este implicata intr-un procent ridicat in succesul fertilitatii.

La acestea se adauga climatoterapia relaxanta, cunoscandu-se faptul ca una din componentele principale ale infertilitatii este reprezentata de mediul stresant in care partenerii isi duc de obicei viata si isi desfasoara activitatea.

Importanta tuturor acestor pasi se explica prin faptul ca un embrion uman de calitate provine dintr-un organism matern sanatos, atat organic cat si functional. Iar un embrion de calitate va determina o sarcina sanatoasa si o nastere fara complicatii. Si cel mai important - un copil sanatos. Baile sarate, namolul, masajul si electroterapia asigura obtinerea rezultatelor dorite, iar legatura cu pacientele se va tine ulterior, pentru monitorizarea evolutiei si recomandari ulterioare personalizate.

Indicatii

Cura balneara are efecte pozitive prin reglarea neuro-hormonala si reducerea inflamatiei cronice pelvine si ajuta la imbunatatirea starii generala a organismului, care este implicata intr-un procent ridicat in succesul fertilitatii.

Citește și:

Pe langa infertilitatea feminina, aceasta terapie mai poate trata si alte afectiuni, cum ar fi hipoplazia endometriala, endometrioza si adenomioza, Boala Inflamatorie Pelvina, obstructia tubara, statusurile postoperatorii, dismenorea de diferite origini, precum si sindromul intermenstrual.

Contraindicatii

Cura balneara nu este recomandata in cazul existentei unui chist ovarian mai mare de 3 cm si care nu raspunde la tratament medical sau a unui nodul (sau noduli) fibromatos mai mare de 2 cm in diametru, mai ales daca acesta se asociaza cu anumite complicatii.

De asemenea, tratamentul nu este indicat a fi efectuat la mai putin de 8 saptamani de la o interventie chirurgicala si nici in cazul unor procese maligne care nu au depasit termenul de 5 ani de la diagnostic decat cu avizul medicului oncolog.

Alte afectiuni care nu permit efectuarea unei cure balneare sunt procesele acute sau subacute inflamatorii pelvine, infarctul miocardic recent, hipertiroidia, epilepsia, bolile psihice, tuberculoza - inclusiv cea genitala, anemiile severe etc.

Citește și:

Foto homepage: Pregnancy test positive result_Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.