Setari Cookie-uri

Ce ar trebui sa stii despre CELULELE STEM

Celulele stem sunt celule regenerative menite sa pastreze sanatatea bebelusului. Celulele stem constituie o descoperire revolutionara, putand vindeca o serie de boli.

De cate feluri sunt celulele stem?

Celulele stem sunt de 2 feluri: celule stem embrionare si celule stem adulte.

Celulele stem embrionare – provin din embrioni cu varsta maxima de 7 zile ce pot fi, la randul lor, donati sau produsi in exces in timpul proceselor de fertilizare in vitro.

Procesul de fertilizare consta in recoltarea ovulelor si spermei si fertilizarea lor in conditii speciale de laborator, apoi in implantarea in uterul mamei a unuia sau mai multor ovule fecundate.

Ovulele fecundate care raman sunt pastrate in recipiente speciale si inghetate si daca femeia nu mai doreste folosirea embrionilor pastrati in laborator, acestia pot fi donati ca sursa de celule stem embrionare.

Celulele stem adulte – provin din organisme adulte sau din cordonul ombilical, imediat dupa nasterea copilului. Aceste celule mentin integritatea organismului si repara celulele uzate.

Citește și:

Cum pot fi prelevate si folosite celulele stem?

Celulele stem pot fi prelevate din sangele placentar imediat dupa nastere, placenta fiind un organ deosebit de important in timpul sarcinii, deoarece asigura transferul de nutrienti si oxigen de la mama la fat.

Cititi si:

Celulele stem - revolutia stiintifica in medicina

Foto@Shutterstock.com

Imediat ce bataile cordonului omblical inceteaza, acesta este sectionat si se recolteaza sangele din el si din placenta, iar in urmatoarele 96 de ore este transportat la banca de celule si procesat, fiind pregatit pentru a fi inghetat.[...]

Cititi si despre bolile tratate cu celule stem in articolul-sursa: Importanta celulelor stem. Ce boli putem trata cu celulele stem

Va recomandam sa cititi si:

Nasterea si prelevarea de celule stem pentru sanatatea copilului tau

Totul despre recoltarea celulelor stem

77 de boli care se pot trata cu celule stem

Foto@Shutterstock.com

Citește și:

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.