Setari Cookie-uri

Infertilitatea poate fi tratata cu ajutorul Homeoterapiei

Homeoterapia Ginecologica, parte a Medicinii Reglarii Fiziologice, este o metoda de tratament inovatoare, care si-a dovedit eficienta in reglarea si sincronizarea mecanismelor imuno-endocrine ale corpului uman perturbate in multe afectiuni, inclusiv in infertilitate.

“Pentru a ajunge la acest deziderat, cu 3 luni inainte de o procedura de fertilizare, ambii parteneri trebuie sa inceapa o terapie de sustinere si imbunatatire a calitatii ovocitare, respectiv spermatice. Acest lucru este valabil atat pentru partenerii care nu au probleme deosebite de sanatate, dar mai ales pentru cei la care calitatea celor doi gameti nu mai este foarte buna”, spune domnul doctor George Vasilescu, medic primar ginecolog, specialist in infertilitate de cuplu.

Concret, Homeoterapia Ginecologica cuprinde o parte de detoxifiere (imbunatatirea activitatii mitocondriale celulare, “curatarea” spatiului intercelular, favorizarea eliminarilor – renale, hepatice, intestinale) si o parte de regenerare (aport de vitamine, minerale, oligoelemente). Produsele folosite apartin combinatiei dintre alopatia clasica si homeopatia clasica, in dilutii si concentratii diferite, dar si produse fitoterapice recunoscute pentru puterea lor detoxifianta si regeneranta.

Citește și:

Alte indicatii

Pe langa partenerii care nu au probleme mari, homeoterapia este indicata si celor cu anumite patologii care impiedica aparitia unei sarcini. Pot fi enumerate aici calitatea slaba a spermei de cauza endocrina, iar de partea feminina esecurile de implantare embrionara, infertilitatea de cauza imunologica, sindromul ovarelor polichistice, endometrioza. De asemenea, beneficiaza de acest tip de tratament si pacientele care vor sa-si controleze greutatea corporala, pacientele amenoreice sau cu disfunctii tiroidiene.

Nu in ultimul rand premenopauza, menopauza si programele anti-aging pot fi sustinute si ele cu produse homeoterapice.

Concluzionand, putem spune ca homeoterapia ginecologica aduce un beneficiu real pentru pacientii care se confrunta cu infertilitatea si sprijina eficient procedurile de reproducere asistata.

Citește și:

Despre infertilitate

Cel mai adesea, in urma unor investigatii de specialitate se constata existenta unor afectiuni medicale care conduc la diagnosticul de infertilitate (fie ea primara sau secundara). In intreaga lume, cuplurile privesc aceasta afectiune ca pe o drama cu profunde implicatii de natura sociala, economica si psihologica, care aduc adesea partenerilor un sentiment de pierdere, de esec si de excludere sociala.

Lipsa unui copil, starea de incertitudine constanta si incercarile lunare de a obtine o sarcina, incercari finalizate fara succes de multe ori de-a lungul mai multor ani, afecteaza sever toate aspectele vietii unei persoane, avand un puternic impact asupra relatiilor cu membrii familiei si cu prietenii.

De asemenea, exista numeroase studii care demonstreaza impactul negativ al infertilitatii asupra casniciei si asupra calitatii vietii de familie, fiind recunoscut faptul ca imposibilitatea de a avea copii poate cauza in multe cazuri instrainarea partenerilor si poate conduce la divort.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.