Setari Cookie-uri

Spune stop violentei in familie!

Violenta domestica este o problema care ne afecteaza pe toti. O femeie din 3, indiferent de cultura, tara sau pozitie sociala va suferi un abuz fizic sau mental odata in viata. Asta inseamna ca indiferent dac tu iti dai seama sau nu, este foarte probabil ca cineva cunoscut sa fie o victima a violentei domestice.

In spatele uilor inchise

Violena domestic este o problem care ne afecteaz pe toi. O femeie din 3, indiferent de cultur, ar sau poziie social va suferi un abuz fizic sau mental odat in via. Asta inseamn c indiferent dac tu ii dai seama sau nu, este foarte probabil ca cineva cunoscut s fie o victim a violenei domestice.

Ce este violena domestic?

Violena domestic presupune putere i control. Cel care abuzeaz se simte puternic i important cand rnete o alt persoan. i nu intotdeauna este implicat violena fizic, cateodat abuzatorul controleaz situaia prin intimidare i ameninare. Dar orice ar spune cel care abuzeaz, nu exist scuz pentru violena domestic. Toate tipurile de abuz sunt duntoare, iar victima nu trebuie niciodat invinuit.

Cei mai mici sunt cele mai mari victime ale violenei in familie!

In 2006 am format un parteneriat cu UNICEF i Secretariatul General al Naiunilor Unite pentru a publica primul studiu global despre efectele violenei domestice asupra copiilor. Rezultatele au fost cutremurtoare.

Pentru prima dat au fost investigate efectele acestei probleme. Ceea ce am descoperit ne ajut s inelegem de ce efectele violenei domestice reprezint o problem atat de serioas pentru cei afectai i de ce pot impactul asupra lor poate dura ani de zile.

Iat o parte dintre efecte:

  • Incetinirea dezvoltrii emoionale, sociale i chiar fizice.
  • Probleme colare, concentrare defectuoas i abiliti sczute la citit.
  • Probleme de comportament i personalitate, inclusiv depresie i urinare in pat.
  • Probleme de interactivitate social i in a-i face prieteni.
  • Abilitate sczut in rezolvarea problemelor, recurgand deseori la un comportament agresiv i violena fizic.
Violena domestic afecteaz viaa femeilor i copiilor in toate rile lumii. Acesta este i motivul pentru care The Body Shop organizeaz aceast campanie la nivel global, incercand s scoat aceast problem din spatele uilor inchise.

Campania nostr

Lansat cu 10 ani in urm in Canada, campania noastr internaional Stop Violenei in Familie s-a extins in peste 45 de ri din intreaga lume, strangand fonduri, atrgand atenia asupra acestei probleme i lucrand cu organizaii care ii ajut pe cei afectai.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.