Setari Cookie-uri

Controleaza-ti partenerul prin telecomanda

Saptamana trecuta va prezentam prezervativul spray drept o noua metoda contraceptiva care se adreseaza barbatilor si care este menita sa inlature o parte din dezavantajele prezervativului clasic. Domeniul se pare ca este unul de interes pentru oamenii de stiinta, pentru ca o noua inventie ne retine atentia, tot din categoria contraceptiei masculine, dezvoltata de o echipa de cercetatori din Australia. Este vorba de un dispozitiv contraceptiv sub forma unei valve, controlate prin unde radio, de la o telecomanda, care se implanteaza in canalul deferent si controleaza fluxul de sperma. Asa ca daca pe viitor partenerul apare cu o noua telecomanda, nu inseamna neaparat ca a schimbat masina, ci sunt sanse mari sa fi schimbat metoda contraceptiva.

Un alt avantaj al noii inventii este acela ca, spre deosebire de vasectomie, nu necesita o interventie chirurgicala. Dispozitivul are aproximativ 800 microni si poate fi implantat printr-o injectare in canalul deferent cu un ac hipodermic.

O potentiala problema este ca dupa un timp valva ar putea sa se infunde cu proteine si sa ramana inchisa permanent, lasand barbatul infertil pentru totdeauna. De aceea, initial dispozitivul se va indica doar barbatilor ca doreau o vasectomie permanenta prin metoda clasica, acestia beneficiind de o perioada in care procedeul va fi reversibil.

Cercetatorii au reusit sa realizeze toate partile valvei si sunt convinsi ca inventia lor va functiona. Inca nu te grabi spre doctorul tau pentru a obtine un astfel de dispozitiv pentru partener, deoarece momentul lansarii pe piata este destul de indepartat. Urmatorul pas este testarea in laborator, dupa care vor incepe teste pe porci si pe barbati, evident, in ordinea mentionata.

Un articol de Ciprian Chitu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.