Setari Cookie-uri

6 metode ca sa faci baiat

Pentru unele cupluri alegerea sexului viitorului copil este importanta mai ales daca au deja cativa copii de acelasi sex. Spre exemplu o familie care are una sau mai multe fetite va dori un baietel pentru echilibrarea familiei.

Pentru unele cupluri alegerea sexului viitorului copil este importanta mai ales daca au deja cativa copii de acelasi sex. Spre exemplu o familie care are una sau mai multe fetite va dori un baietel pentru echilibrarea familiei.

Din pacate nu exista o metoda excta, clara, sigura de a alege sexul copiilor. Unele metode au fost deduse teoretic, altele au fost culese in special din studii demografice si apoi li s-a gasit explicatia, insa pana la urma alegerea sexului copilului nu consta doar in urmatoarele metode, ci si intr-un gram de noroc. Mai jos aveti explicate care sunt cele mai cunoscute metode pentru a concepe un baiat, care asociate au avut rezultate pozitive peste 80%

Metoda ovulatiei a lui Shettles

Shettles este medicul care a scris cel mai complet tratat privind metodele prin care putem alege sexul copilului, best-seller intitulat “Cum sa alegi sexul copilului". Metoda ovulatiei se refera mai exact la momentul conceperii bebelusului fata de ziua in care ovulul este presupus a fi eliminat. Pentru aceasta va trebui ca luni la rand sa stabiliti care este ziua exacta a ovulatiei, masurand inclusiv temperatura bazala.

Citește și:

De asemenea pentru a intelege exact despre ce este vorba trebuie sa intelegem cine determina sexul copilului. Ovulul prezinta un gonozom (cromozom sexual) X, pe cand spermatozoidul poate contine gonozom X sau Y. Daca un ovul se combina cu o spermie Y, atunci rezulta XY, ceea ce va determina sexul masculin al copilului. Daca ovulul va fi fecundat de o spermie X, atunci XX va determina nasterea unei fetite. Spermiile Y au cateva diferente fata de cele X: sunt mai sensibile in mediul acid, traiesc mult mai putin decat primele, sunt mai mici si migreaza mai usor. Asadar, cumuland toate aceste informatii, Shettles a afirmat ca un contact sexual sustinut in ziua ovulatiei sau a doua zi dupa va creste mult sansele de a naste baiat. De ce? Pentru ca spermiile Y, fiind mai rapide si mai mici, vor fi primele care ajung in trompa uterina unde se gaseste ovulul, astfel il vor fecunda primele. Daca actul sexual ar fi intretinut cu cateva zile inainte, spermiile Y care ar ajunge primele in trompe nu ar gasi ovulul si ar muri, venind din urma cele X, care sunt mai mari si migreaza mai greu, avand si durata de viata mai mare. Astfel sansa ca o spermie X in acest caz sa fecundeze ovulul devine foarte mare si s-ar naste fetita.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.