Setari Cookie-uri

Astmul la copii

Din pacate in ultimii ani frecventa imbolnavirii de astm a copiilor sub cinci ani s-a dublat in tarile dezvoltate industrial. Aceasta datorita cresterii gradului de poluare la care cei mai sensibili sunt copiii.

Medicul va tine apoi evidenta prin intermediul parintior a crizelor de astm, a intensificarii unor simptome, efectuarea unuor alte analize pentru a depista eventuale boli asociate (de exemplu rinita alergica). Dupa 6 ani se utilizeaza aceleasi teste de diagnostic al astmului ca in cazul adultilor: spirometrite, teste respiratorii efectuate in stare de repaus, in urma unui efort fizic si apoi dupa administrarea unor medicamente impotriva astmului. Se mai fac si teste alergologice, intradermice. Timpul in care se stabileste diagnosticul poate fi unul de durata, chiar de cativa ani, parintii nu trebuie sa intre in panica.

Cum se trateaza astmul?

Tratamentul astmului este complicat si are ca scop prevenirea crizelor pe cat posibil, dar si tratarea acestora daca apar. Pentru ca in majoritatea cazurilor astmul are la baza favtori alergeni, se recomanda aerisirea zilnica a camerei, stergerea prafului, evitarea animalelor de companie, a mancarurilor cu potential alergen. Ca si tratament, se recomanda de obicei decongestionante bronsice si antiinflamatorii, care adesea se prezinta sub forma de spray.

Citește și:

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole pe Kidz. Noi iti recomandam:

Pentru mamici: tratamente naturiste contra celulitei si vergeturilor

6 metode ca sa faci baiat

Sindromul TORCH – o pleiada de boli ce afecteaza nou-nascutul

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.