Setari Cookie-uri

6 mituri despre fitness pe care oricine le crede

Atunci cand mergem la sala de multe ori ne propunem unele rezultate: sa eliminam surplusul de kilograme, sa capatam anumite forme sau sa crestem masa musculara ori sa prevenim unele boli etc. In functie de ceea ce ne dorim sunt unele mituri care sunt vehiculate intre majoritatea persoanelor care merg la sala sau fac sport, mituri pe care ne propunem sa le demontam.

Nu este indicat sa incercati sa faceti antrenamente pe stomacul gol, caci rezultatele nu vor fi cele dorite. In primul rand veti face hipoglicemie si vi se va face rau, unele persoane chiar lesina. Apoi, in lipsa glucozei, corpul incepe prima data sa consume din proteinele din muschi si glicogenul depozitat in tesuturile musculare, abia apoi, daca reusiti sa treceti peste faza de consum muscular, din tesutul adipos. Atunci cand organismul incepe sa consume din muschi veti simti o oboseala teribila si 99% din persoane nu pot merge mai departe, se simt extrem de obositi si renunta, ba chiar li se poate face rau. Asadar in loc sa aveti un efort fizic sustinut in care sa va efectuati programul stabilit cu un consum mare de calorii, nu reusiti sa faceti mai nimic, consumul de calorii este foarte mic si in final rezultatele sunt foarte slabe.
Citește și:

4. Trebuie sa lucrezi pana la durere daca vrei sa ai rezultate
Epuizarea excesiva nu are efecte pozitive asupra organismulu. Dupa un efort muscular intens, corpul are nevoie de cateva zile pentru regenerare si constituire a tuturor proceselor noi de adaptare (de exemplu noi capilare sau refacerea unor fibre musculare etc). Daca lucrezi pana la durere muschiul isi epuizeaza rezervele energetice insa poti obtine rezultate foarte bune mai ales in urma unui efort fizic moderat. De aceea se recomanda sa ceri ajutor specialistului, acesta iti spune in functie de posibilitatile tale corporale care sunt exercitiile cu care trebuie sa incepi programul sportiv precum si intensitatea acestora. Astfel se obtin cele mai bune rezultate, conform studiilor, dar trebuie sa te inarmezi cu rabdare.

5. Exercitiile cu greutati duc la deformarea corpului
Studiile de specialitate efectuate in acest domeniu au demonstrat ca nu lucrurul cu greutati este cel care mdofica scheletul si formele, ci modul de lucru, pozitia corpului in timpul exercitiilor (multi adopta pozitii incorecte si astfel presiunile si fortele suprasolicita muschii, articulatiile si oasele, ducand la modificari scheletale nefavorabile) precum si determinismul genetic. Cresterea musculara excesiva de care femeile se feresc in mod special nu tine neaparat de lucrul cu greutati, ci si de factorul genetic. Lucrat corect insa, efortul cu greutati aduce mari beneficii organismului. Corpul nostru are nevoie de exercitiile cardio (efectuate pe banda sau bicicleta), de fitness si exercitiile de intindere pentru mentinerea mobilitatii si proprietatilor elastice a articulatiilor si tendoanelor, dar si de exercitii de forta pentru mentinerea sanatatii muschilor si intarirea oaselor. Speciliastii afirma ca toate trei tipurile de exercitii trebuie practicate intr-un program sportiv. Chiar daca faceti sport pentru a slabi si observati ca pe cantar kilogramele nu s-au redus mult, nu uitati ca in timp ce depozitele adipoase scad, cele musculare cresc, insa volumul muscular la aceeasi greutate este mult mai mic decat cel adipos. Asadar veti constata ca desi pe cantar nu aveti cu mult mai putine kilograme in minus, totusi volumul corpului vostru este mult redus, muchiul fiind mult mai greu ca tesutul gras la acelasi volum.

Citește și:

6. Consumul apei in timpul antrenamentului produce crampe
In timpul efortului fizic, mai ales prin transpiratie, corpul se deshidrateaza iar realitatea este exact invers: deshidratarea provoaca crampe musculare, alaturi de lipsa de calciu si alte minerale necesare bunei desfasurari a contractiei musculare. Consumul moderat de apa periodic in timpul antrenamentelor va ajuta sa nu va deshidratati.

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.