Setari Cookie-uri

5 exercitii pentru protejarea genunchilor

Genunchii, desi sunt reprezentati de articulatii puternice, sunt totusi expusi patologiilor si lezarii pentru ca cea mai mare parte a greutatii corpului este sustinuta de genunchi, acestia au si rol de atenuare astfel incat la nivelul gleznelor si oaselor picioarelor sa ajunga presiuni mici, reprezinta sprijin in unele activitati sau in majoritatea cazaturilor. Va sugeram ateva exercitii care va intaresc genunchii si vi-i protejeaza.

5. Urcarea si coborarea scarilor
Urcarea si coborarea scarilor reprezinta iarasi un bun exercitiu pentru genunchi. Nu ezitati, ori de cate ori aveti ocazia, sa folositi scarile in locul liftului, avand totodata beneficiul ca mai ardeti si cateva calorii.

Toate aceste exercitii va intaresc tendoanele care imbraca articulatia genunchiului si va ajuta sa preveniti artroza. De asemenea este foarte important ca atunci cand mergeti sa calcati cu toata talpa, ci nu intai pe marginea interioara sau exterioara. Calcarea pe marginea exterioara a talpii distribuie gresit presiune in genunchi si ajungeti sa aveti “paranteze”, iar persoanele care calca pe marginea interioara a talpii ajung sa aiba picioarele “in X”.

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.